Meer nieuwe opnamen, ic-bezetting stabiel

Meer nieuwe opnamen, ic-bezetting stabiel

De torenhoge besmettingscijfers leiden niet tot grote drukte in de Nederlandse ziekenhuizen, wel stijgt het aantal nieuwe patiënten gestaag.

Het aantal nieuwe opnamen stijgt zowel op de verpleegafdelingen als op de intensive care.

De afgelopen week zijn dagelijks gemiddeld 192 coronapatiënten opgenomen, van wie 177 op de verpleegafdelingen en 15 op de intensive care. Dit is 23 procent meer dan vorige week. Sinds gistermiddag zijn 134 covid-patiënten nieuw opgenomen, 13 op de ic en 121 op gewone verpleegafdelingen, en hebben 153 personen het ziekenhuis verlaten. Dit blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

De ziekenhuisbezetting stijgt ook, hoewel de ic-bezetting redelijk stabiel is. In de Nederlandse ziekenhuizen liggen nu 1.344 coronapatiënten, 19 minder dan gisteren maar 190 meer dan vorige week. Van deze patiënten zijn er 211 op de intensive care opgenomen, dat waren er een week eerder 209. Begin januari lagen er nog zo’n 500 coronapatiënten op de ic.

Driekwart van de positief geteste ziekenhuispatiënten is opgenomen vanwege covid-klachten, de overige zijn in het ziekenhuis voor een andere aandoening maar bleken besmet met het virus. Door het hoge aantal besmettingen en doordat steeds meer ziekenhuizen alle patiënten bij opname testen is het aandeel ‘incidentele’ opnamen de laatste tijd toegenomen.

Reageer of discussieer mee

Vond u Meer nieuwe opnamen, ic-bezetting stabiel nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Meer nieuwe opnamen, ic-bezetting stabiel” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…