Mening | Schaf corona toegangsbewijs af, er zijn te veel bezwaren tegen de QR-code om ermee door te gaan

Mening | Schaf corona toegangsbewijs af, er zijn te veel bezwaren tegen de QR-code om ermee door te gaan

EINDHOVEN – Het Corona Toegangsbewijs (CTB) moet worden afgeschaft omdat deze in al zijn uitvoeringen zowel grote praktische als ethische bezwaren heeft en dat het bovendien te weinig oplevert.

Het CTB, ook vaak de QR code genoemd is bedacht om meer te kunnen zonder dat het de zorg gaat overbelasten. Iedereen wilde graag meer en niemand wil dat de zorg wordt overbelast, dus prima dat er iets is bedacht. Er zijn drie uitvoeringsvormen, 1-, 2-, en 3G. 1G betekent iedereen Getest, 2G betekent Gevaccineerd of Genezen, en 3G betekent Gevaccineerd, Genezen, of Getest.

Praktische bezwaren: Een fijnmazige testcapaciteit, nodig voor 1G, hebben we helemaal niet en komt er ook niet. De registratie is steeds lastiger omdat er steeds meer verschillende combinaties zijn. Zoals 2x gevaccineerd, geen booster maar wel genezen en gevaccineerd in Nederland maar booster in Duitsland en 2x genezen en geen booster want jonger dan 18, enzovoort. Zeker voor ouderen wordt het er niet makkelijker op. Er zijn waarschijnlijk ook mensen die wel genezen zijn, maar zich niet hebben laten testen zodat het niet geregistreerd is. Laten vervallen van registratie geeft alleen maar meer gedoe en geeft meer verschillende combinaties.

Bepaalde fases van een pandemie

Ethische bezwaren: Het is best te verkopen dat je in bepaalde fases van een pandemie onderscheid maakt tussen wel en niet gevaccineerd / genezen, maar die tijd is wel zo’n beetje voorbij met de minder ziekmakende Omikron variant en nu de groep mensen die niet gevaccineerd en niet genezen is wel heel klein is. Ook het invoeren van een vervaldatum van de registratie is met de Omikron variant niet logisch. Iedereen die iets meer bescherming wil heeft die booster al wel gehaald. Verder levert het eenvoudigweg te veel maatschappelijke weerstand op.

Het levert te weinig op: 1G kan praktisch niet, 2G wil niemand, dus dan blijft eventueel over 3G. Weer even terug naar de reden van het CTB, namelijk voorkomen van overbelasting van de zorg. Het is duidelijk dat ongevaccineerden het grootste risico lopen op het nodig hebben van zorg. Vanuit dat oogpunt is het logisch om ongevaccineerden niet al te veel contacten te laten hebben met grote groepen omdat daar altijd mogelijk besmette mensen bij zitten. Daarvoor werken 1G en 2G uiteraard, maar die gaan het echt niet worden. Wat heeft het getest zijn voor toegevoegde waarde?

Reageer of discussieer mee

Vond u Mening | Schaf corona toegangsbewijs af, er zijn te veel bezwaren tegen de QR-code om ermee door te gaan nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Mening | Schaf corona toegangsbewijs af, er zijn te veel bezwaren tegen de QR-code om ermee door te gaan” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…