Mensen, de QR-codes op de lantaarnpalen werken niet meer

Mensen, de QR-codes op de lantaarnpalen werken niet meer

In 2018 werd er op bijna alle lantaarnpalen in Woerden een nieuwe sticker geplakt met een QR-code. Met deze code kon je gemakkelijk een melding maken als de lantaarnpaal defect was. Maar, die QR-codes werken niet meer.

Je komt na het scannen op een blanco site terecht met ‘404 not found’. We kregen een bericht binnen van een lezer die het verschillende keren overkwam. En we gingen het zelf ook even proberen, de QR-codes werken inderdaad niet meer.

Uitzoeken

Na navraag bij de gemeente Woerden bleek het probleem al bekend te zijn. “De gemeente is hiervan op de hoogte. In de gemeenteraad zijn al politieke vragen gesteld hierover (door Inwonersbelangen, red.). We zijn bezig met het uitzoeken of dit opgelost kan worden. Wanneer is helaas nog niet bekend”, laat de gemeente ons weten.

De vragen werden in december 2021 al gesteld in de gemeenteraad. Tot dat moment was het nog niet bekend bij de gemeente dat de QR-codes niet meer werkten. Een onderzoek zou gestart worden en dat is blijkbaar nog niet klaar.

Op nieuwe stickers geen QR-code meer

Wel geeft de gemeente aan in antwoord op de vragen in de raad, dat er op nieuwe stickers geen QR-code meer komt. Op sommige nieuwe lantaarnpalen zie je daarom geen code meer terug.

Dit heeft te maken met dat de stickers met QR-code een slecht leesbare straatnaam hebben volgens sommige mensen, aldus de gemeente in antwoord op de vragen in de raad. En dat de wijkcodes op de sticker zorgen voor onduidelijkheid, omdat soms alleen die code werd doorgegeven.

Het oorspronkelijke plan was dat iedere lantaarnpaal een unieke code zou krijgen. Maar dit werd te prijzig en daarom werd er gekozen voor één code die naar de meldingspagina van de gemeente verwijst. Volgens de gemeente heeft dit systeem niet tot meerkosten geleid.

Melden via site of telefonisch

De nieuwe stickers hebben dus geen QR-code meer. Er staan een straatnaam met grotere letters op en een lichtmastnummer die je door kunt geven aan de gemeente als de paal defect is. Dat doe je via deze website van de gemeente of via het telefoonnummer van de gemeente: 14 0348.

De nieuwe stickers worden niet actief geplakt, maar alleen als er nieuwe lantaarnpalen worden geplaatst of als stickers verdwenen of niet meer leesbaar zijn. De nieuwe stickers hebben volgens de gemeente ook niet tot extra kosten geleid.

Reageer of discussieer mee

Vond u Mensen, de QR-codes op de lantaarnpalen werken niet meer nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Mensen, de QR-codes op de lantaarnpalen werken niet meer” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…