Mensen met beperking in instelling minder vaak gedoucht door corona-uitval

Mensen met beperking in instelling minder vaak gedoucht door corona-uitval

Mensen met een beperking kunnen in sommige zorginstellingen niet meer elke dag douchen. In plaats daarvan gaan ze om de dag onder de douche. Zorginstellingen worstelen met het uitvallen van medewerkers door de hoge coronabesmettingscijfers.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft gesproken met de sector en die signalen donderdag naar buiten gebracht. Sommige instellingen houden de dagbesteding van de bewoners voorlopig op de woongroep, de mensen gaan er niet meer voor op stap.

Ook de geestelijke gezondheidszorg (ggz) heeft veel last van personeelsuitval. In en rond de grote steden zit tot 15 procent van de medewerkers ziek thuis, daarbuiten ongeveer 10 procent. Bovendien zitten sommige medewerkers in quarantaine omdat een huisgenoot of gezinslid besmet is.

Als zij worden meegerekend, loopt de uitval op tot soms meer dan 20 procent. De situatie is volgens de inspectie “zorgelijk, het scheert langs de grens van wat kan”.

Ook op andere plekken zijn grote problemen. Zo is er “ernstige vertraging” bij de reparatie van bijvoorbeeld rolstoelen. Thuiswonende ouderen kunnen minder doen als hun rolstoel het niet doet. Bovendien voelde deze groep zich tijdens de laatste lockdown eenzamer dan in het begin van de coronapandemie. Er zijn minder activiteiten, en als die er wel zijn blijven mensen weg omdat ze bang zijn besmet te raken met het coronavirus.

Reageer of discussieer mee

Vond u Mensen met beperking in instelling minder vaak gedoucht door corona-uitval nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Mensen met beperking in instelling minder vaak gedoucht door corona-uitval” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…