Met 1500 mensen losgaan in Doornroosje mag weer: ‘Dit wordt mijn beste nacht van het jaar’

Met 1500 mensen losgaan in Doornroosje mag weer: ‘Dit wordt mijn beste nacht van het jaar’

Muziek laten binnenkomen op een dansvloer in een mensenmassa. Je moet er wat voor over hebben: eerst naar de teststraat, stressen of het lukt met de toegangscode en dan nog een uur in de rij voordat je Doornroosje binnen bent. Maar het is absoluut de moeite waard, verzekeren uitbundige bezoekers. ,,Ik heb er kippenvel van. Dit wordt mijn beste nacht van het jaar.” De bassen zijn zo luid dat de klanken voelbaar zijn in de buik. Onmogelijk om stil te blijven staan en dat doet dan ook niemand. Bijna anderhalf jaar kon dit niet. Het voelt even vreemd maar al snel vertrouwd. Oh ja, zo was het.

Het is clubavond in de Nijmeegse poptempel Doornroosje onder de naam Viva Electronica. In de twee zalen en het café draaien dj’s hun tracks. Bezoekers kunnen van zaal naar zaal gaan en tussendoor bijkomen of bijpraten in een van de loungehoeken.

,,Als je me een maand geleden had voorspeld dat we een vol Doornroosje zouden hebben, had ik het niet geloofd”, zegt programmeur Jonatan Brand. ,,Toen een paar weken geleden de datum 30 juni werd genoemd, zijn we meteen aan de slag gegaan om een openingsevenement te organiseren. Vervolgens werd die datum nog eens vervroegd. We hebben alle dj’s gebeld, iedereen kon. Zaterdag is natuurlijk veel leuker voor een openingsnacht.”

De ruim 1.500 kaartjes gingen op 19 juni in de verkoop en waren binnen een paar minuten uitverkocht. Al die feestgangers moesten nog wel een QR-code in hun CoronaCheck-app hebben. Te verkrijgen met een negatief testbewijs (van Testen voor Toegang) of een vaccinatiebewijs. Voor de meeste jonge mensen betekent dit een gang naar de teststraat. Daar waren zaterdag lange rijen en vanwege technische storingen arriveerde niet bij iedereen de QR-code.

,,We hebben heel wat telefoontjes gehad van mensen die in paniek waren omdat ze hun testuitslag niet kregen”, zegt Jonatan Brand. ,,Bij de meesten is het wel in orde gekomen.”

Omdat bij de deur er twee QR-codes moeten worden gecontroleerd – van de entreeticket en de coronacheck – is er een lange rij ’s avonds om elf uur. Die gaat de hoek om en loopt zowat tot het NS-station. ,,Veel mensen komen nu meteen bij aanvang”, zeggen de controleurs. ,,Ze willen het feestje helemaal meemaken. Gewoonlijk druppelt het in de loop van de nacht binnen. Dan komen ze gerust om vier uur voor het laatste uurtje.” Soms is er gedoe over een testresultaat dat niet binnen is. De controleurs schatten in dat dit bij 50 van de 1500 bezoekers het geval is.

,,Vervelend maar we houden ons aan de regels”, zegt Jonathan Brand. ,,Dat hebben we de hele coronaperiode gedaan en we laten het nu niet los.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Met 1500 mensen losgaan in Doornroosje mag weer: ‘Dit wordt mijn beste nacht van het jaar’ nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Met 1500 mensen losgaan in Doornroosje mag weer: ‘Dit wordt mijn beste nacht van het jaar’” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…