Met het vaccinatiebewijs van een vriend kwam ik de club binnen

Met het vaccinatiebewijs van een vriend kwam ik de club binnen

Alweer vier weekenden op een rij mogen we losgaan op de Rotterdamse dansvloer. Om een coronauitbraak te voorkomen laat iedere bezoeker voor toegang de QR-code van de Coronacheck-app zien. Maar houden bezoekers zich hier ook aan?

”Je kan je telefoon met de QR-code doorgeven naar je vrienden achter je in de rij”, ”koop een neppe coronaverklaring voor 75 euro” of ”reserveer een tafel in het restaurant wat later verandert in de club”. Deze reacties kregen we bij OPEN Rotterdam binnen op de vraag hoe er toch binnen te komen was in een club, zonder bewijs corona vrij te zijn.

Oogje dichtknijpen

Na een rondgang langs verschillende uitgaansgelegenheden in Rotterdam blijkt dat de meeste uitgaansgelegenheden inmiddels erg tevreden zijn met het toezien op de coronabewijzen. ” Het eerste weekend knepen we nog een aantal keren een oogje dicht omdat gasten nog niet helemaal voorbereid waren. Maar inmiddels volgen we een strikt toegangsbeleid. Iedereen moet een QR-code laten zien die we controleren met een legitimatiebewijs. Geen uitzonderingen.” Laat restaurant en nachtclub In the City in het centrum weten.

Ook Villa Thalia is positief over de huidige situatie. ”Op dit moment voeren wij een streng beleid, met portiers aan de ingang die alleen mensen met een QR-code binnen laten. Van de geruchten over valse QR-codes en neppe tests merken wij niets.”

Chaos bij de ingang

Club Annabel laat weten dat het eerste weekend hectisch was door de landelijke storing in het Testen voor Toegang-systeem. Thys Boer, initiatiefnemer van N8W8 R’dam, herkent de problemen die de clubs hadden tijdens het eerste weekend van opening. ”Door de storing in het Testen voor Toegang-systeem ontstond er chaos bij de deuren van de clubs. Dan mogen ondernemers na anderhalf jaar eindelijk hun deuren weer open, dan gebeurt dat! Echt verschrikkelijk. Inmiddels gaat het beter en zijn de ondernemers heel goed bezig.”

In Annabel zijn er 3 controleposten waar de feestganger doorheen moet voor de dansvloer in zicht is. ”Eerst wordt de legitimatie van de bezoeker gecheckt, daarna de QR-code en daarna het fouilleren en de toegangstickets. Het loopt erg soepel.” Wel herkennen ze bij Annabel de geruchten over valse QR-codes. ”We hebben zeker wel mensen bij de ingang moeten wegsturen die probeerden binnen te komen met screenshots van QR-codes van vrienden.” De club laat weten dat screenshots vaak überhaupt niet te scannen zijn. ”Een ander controlepuntje is het bewegende poppetje in de Coronacheck-app. Op een screenshot zal die niet bewegen en dan weet je dat het niet echt is.”

Laat je testen

De ondernemers volgen naar eigen zeggen de regels van de overheid. Volgens Thys ligt de verantwoordelijkheid dan ook echt bij de bezoekers, niet bij de clubeigenaren. Thys: ”Je verpest het echt voor de ondernemers die anderhalf jaar lang hun deuren gesloten hebben moeten houden. Dus bezoekers, alsjeblieft, laat je testen als je uitgaat. Heb je klachten? Blijf dan thuis, ook al heb je een negatieve test als bewijs. Flirt, knuffel, zoen en dans met elkaar, maar doe het wel veilig.”

Hoe de eerste keer uitgaan er dan uitzag? Bekijk het hier!

Reageer of discussieer mee

Vond u Met het vaccinatiebewijs van een vriend kwam ik de club binnen nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Met het vaccinatiebewijs van een vriend kwam ik de club binnen” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…