Met QR-codes kunt u een koperspersona creëren dat uw merk een tandje hoger zal zetten – hier is hoe

Met QR-codes kunt u een koperspersona creëren dat uw merk een tandje hoger zal zetten – hier is hoe

Een buyer persona is een fictieve weergave van je ideale klant, opgebouwd uit de gegevens die je al over hem hebt verzameld. U kunt deze persona gebruiken om uw bedrijfsdoelen of -strategie op alle afdelingen af ​​te stemmen, van verkoop tot marketing en daarbuiten. Sally Shopper. Duizendjarige Meg. Gewetensvolle Ken — zij kunnen het uithangbord van uw bedrijf zijn voor succes: uw ideale klant. Maar wie zijn ze? Je hebt tijd besteed om ze te leren kennen, en je kent hun voorkeuren en antipathieën. Je hebt een heel verhaal opgebouwd rond elk personage.

Misschien weet je dat Millennial Meg vanaf haar laptop werkt en meer geld uitgeeft aan koffie dan om eten te kopen bij je coffeeshops, of dat Conscientious Ken graag piekert over zijn aankopen voordat hij een beslissing neemt.

Zie Sally, Meg en Ken als je squadron – en ja, ze hebben #squadgoals. Of in ieder geval buyer persona-doelen: ze sluiten aan bij de missie en visie van je bedrijf. Elke persona vertegenwoordigt een belangrijk segment van uw klantenbestand dat u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat uw verkoop- en marketingstrategieën op elkaar aansluiten en dat de producten die u voor uw merk ontwikkelt in lijn zijn met uw campagnes.

Dit zijn de mensen die u van uw bedrijf wilt kopen en de mensen die uw marketing- en verkoopteam in gedachten moet houden bij het ontwikkelen van nieuwe campagnes en doelen. Maar hoe heb je je buyer persona gecreëerd? En hoe weet je dat de buyer persona die je hebt gemaakt, de echte mensen vertegenwoordigt die je producten of diensten gebruiken?

Om meer te weten te komen over het ontwikkelen van je eigen buyer persona-squadron en hoe ze je kunnen helpen de klanten te bereiken die er het meest toe doen, moet je meer weten over het creëren van buyer persona’s. Van sociale media tot het genereren van merkbekendheid en meer, QR Code Generator is hier om het voortouw te nemen!

Hoe u een koperspersona voor uw merk maakt met QR-codes

Een buyer persona is een naaste verwant van, maar niet hetzelfde als, uw doelmarkt. Het is eigenlijk een meer gedetailleerde momentopname van wie uw ideale klant is en is specifieker dan alleen uw klanten categoriseren op segmentatie. Bij het maken van buyer persona-voorbeelden voor uw bedrijf, moet u meer invullen dan alleen een algemeen overzicht van uw verschillende doelmarkten – u hebt details nodig.

Er zijn enkele belangrijke punten waarmee u rekening moet houden bij het ontwikkelen van de ideale buyer persona voor uw bedrijf of merk.

Geef je buyer persona zoveel mogelijk kenmerken

Het creëren van buyer persona’s betekent meer dan het schrijven van een schattige naam. Het betekent het ontwikkelen van een goed afgerond beeld van wie uw klanten zijn: hun potentiële leeftijden, banen, waar ze waarschijnlijk rondhangen, hoeveel ze graag uitgeven, hun voorkeuren en meer. Het is ook mogelijk om er meer dan één voor uw bedrijf te hebben, waarbij elke persona is gecentreerd rond een specifiek deel van uw doelgroep.

Gebruik QR-codes om zoveel mogelijk gegevens te krijgen

Om uw ideale klant te creëren, heeft u echter gegevens en informatie nodig om deze te ondersteunen. In de praktijk werden Meg, Sally en Ken niet bedacht voordat een merk een bepaald product lanceerde of een dienst zijn deuren opende voor het publiek – ze waren het resultaat van zuurverdiend onderzoek en gegevensverzameling door verkoop- en marketingteams.

Om QR-codes optimaal te benutten bij het maken van buyer persona’s, moet u leren hoe u QR-codescans kunt volgen en hoe deze gegevens een beter beeld van uw klanten kunnen krijgen.

Gebruik gerichte campagnes om meer te weten te komen over uw klanten

Wanneer geïntegreerd met zowel gedrukte als digitale advertenties, kunt u QR-codes gebruiken om te testen hoe, waar en wanneer klanten reageerden op een bepaald onderdeel van uw marketingstrategie en deze informatie gebruiken om persona-kenmerken en voorkeuren van kopers op te bouwen.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om een ​​QR-code voor social media te gebruiken in de campagnes die je ontwikkelt om te zien welke klanten interactie hebben met je promotiestrategie. En als je genoeg data hebt verzameld om een ​​buyer persona voor je merk te creëren, is dit waar productmarketing met QR-codes van pas komt: je kunt nieuwe campagnes uitvoeren met die customer persona’s in gedachten en ze gebruiken om te zien hoe klanten reageren erop.

Ontvang getuigenissen en feedback uit het echte leven

Als uw marketingstrategie eenvoudigere behoeften heeft, is er een andere manier: rechtstreeks aan uw klanten vragen! Met een beoordelings-QR-code en QR-code-feedbackformulier kunt u rechtstreeks vragen stellen aan klanten die door uw winkel lopen, uw menu voor zich hebben of fervente spelers zijn van de videogame die u heeft ontwikkeld, waardoor u de kans krijgt om vragen te stellen ze wie ze zijn.

Er is zoveel dat u kunt doen om uw ideale buyer persona te creëren met QR-codes, maar om u een idee te geven van hoe u uw eigen buyer persona-voorbeelden kunt maken, laten we ze in de praktijk brengen.

voorbeelden van QR-codes en buyer persona’s in actie

Ongeacht uw branche, u moet een idee hebben van aan wie u verkoopt. Gelukkig kunnen QR-codes – en de vele soorten QR-codes die tot je beschikking staan ​​om je te helpen bij het definiëren van je buyer persona – je helpen om je klanten beter te leren kennen.

De trackinggegevens die u van elke QR-code kunt verzamelen, samen met de informatie die u met de QR-codes voor beoordelingen en feedback van uw klanten kunt vragen, kunnen u helpen een klantpersonage te creëren dat uw bedrijf naar een hoger niveau tilt.

Om u te inspireren over hoe u een buyer persona kunt creëren en hoe QR-codes u bij elke stap kunnen helpen, hebben we beschreven hoe vijf verschillende industrieën verschillende QR-codes kunnen gebruiken om hun klanten te bereiken en informatie te verzamelen die ze vervolgens kunnen gebruiken om hun ideale koperspersona’s bouwen.

QR-code voor de Restaurantbranche

Buyer persona’s zijn niet beperkt tot productgerichte industrieën – services hebben ongetwijfeld ook baat bij het kennen van hun doelgroepen. Als je bijvoorbeeld een coffeeshop runt, wil je Meg dan targeten, freelancend vanaf haar laptop terwijl ze nipt aan cold brew-koffie? Of Ken, die met klanten gaat lunchen? Of allebei?

In dit scenario kan het zo simpel zijn om je klanten beter te leren kennen en deze informatie te gebruiken bij het bouwen van klantpersonages!

Als u een nieuwe richting met uw menu aan het ontwikkelen bent en wilt weten of het klikt met een bepaald segment van de klanten die door de deuren van uw restaurant of bar lopen, en hoe dit kan worden gebruikt om een ​​beeld te schetsen van uw ideale klant, inclusief een Rating QR-code op menu’s of bonnen is de eenvoudigste en meest directe manier om te vragen.

In het onderstaande voorbeeld heeft een restaurant een QR-code voor het beoordelen van de kassabon toegevoegd en klanten gevraagd deze te scannen. Het restaurant stelde een paar eenvoudige vragen waarop gemakkelijk kon worden gereageerd: wat klanten van de service vonden, hoe waarschijnlijk het was dat ze bepaalde menu-items opnieuw zouden kopen en enkele belangrijke vragen om een ​​idee te krijgen van de demografische gegevens, bijvoorbeeld of het studenten waren die woonden in het gebied, en hun leeftijdscategorie, bijvoorbeeld – en correleerden de antwoorden.

Detailhandel

In de detailhandel is het van cruciaal belang om uw publiek te kennen om de ervaring te bieden die uw klanten het meest zullen waarderen. Of u nu een modeboetiek runt met een stijlbewuste groep shoppers in gedachten of een supermarkt die zich richt op voedingsbewuste consumenten, het creëren van voorbeelden van buyer persona’s die rijk zijn aan details, zullen uw verkoop-, inkoop- en marketingteams helpen bij het vinden en verkopen van producten waar uw klanten echt van zullen houden.

Soms hebben uw klanten echter een duwtje nodig om iets meer over zichzelf te vertellen dan ze normaal gesproken zouden willen.

Om meer te weten te komen over zijn klanten en om meer holistische voorbeelden van koperspersona’s te creëren die het merk zullen helpen op al zijn verschillende afdelingen af ​​te stemmen, stimuleerde de boetiek in het onderstaande voorbeeld zijn klanten om hun Feedback QR-code te scannen door deze te koppelen aan een QR-code-weggeefactie .

Het uitgangspunt is simpel: door de code te scannen kunnen klanten zelf meedoen aan een wedstrijd voor winkelbonnen. In ruil daarvoor beantwoorden ze een paar simpele vragen waarmee de winkel zich een beeld kan vormen van wie ze zijn: hun leeftijd, waar ze vandaan komen, hun voorkeuren, hun stijl, hun achtergrond en wat ze van de winkel vinden.

QR-code Software- en game-ontwikkelaars

Gaming neemt misschien maar liefst 37% van het internetverkeer in beslag, maar hoe weet je welk soort gamer jouw game of platform waarschijnlijk zal waarderen?

Zelfs in de game-industrie heeft customer persona marketing zijn plaats. Er is een wereld van verschil tussen een casual gamer die tijdens het woon-werkverkeer op een puzzelgame tikt en een die-hard Fortnite-enthousiasteling tijdens een marathonsessie – dus waar ligt jouw game in dit spectrum?

QR-codes kunnen u helpen meer te weten te komen over het soort gamer – en koper – persona’s dat u voor uw software en games kunt bouwen. In het onderstaande voorbeeld wordt een Social Media QR Code gebruikt in een app store om gamers naar specifieke social media kanalen te leiden. Het bedrijf kan de trackinggegevens gebruiken om een beter beeld op te bouwen van wie zijn games speelt, waar ze zijn en wat voor soort apparaten ze gebruiken, en dit te correleren met de gegevens van zijn volgers op sociale media.

Consumentenproducten

Wie wil jouw product kopen? En hoe creëer je een samenhangende marketingstrategie die zowel je merk als je ideale klanten aanspreekt?

Als u een nicheproduct heeft, wilt u weten wie uw ideale klanten zijn, zodat u aan hen kunt verkopen. Het bouwen van een buyer persona is natuurlijk de oplossing, maar hoe verzamel je de informatie die je nodig hebt om er een te maken?

In dit geval gebruikte een opkomende gin-distilleerderij een QR-code van de Image Gallery om scans van kopers te krijgen. Wanneer drankliefhebbers de code scannen, kunnen ze weelderige afbeeldingen van de ingrediënten en productie van de gin bekijken en de website van de distilleerderij bezoeken.

Voor de distilleerderij konden ze ook scangegevens verzamelen: waar en wanneer de QR-code werd gescand en op welk apparaat. De QR-code van de afbeeldingengalerij bevat ook een URL die linkt naar de website van het bedrijf, waar bezoekers een reeks korte vragen worden gesteld – onder andere hun leeftijd, voorkeuren en beroep – die vervolgens worden gebruikt om een ​​merkkoper op te bouwen.

Elektronische Producten

In 1997 lanceerde Apple onder leiding van Steve Jobs zijn ‘Think Different’-campagne – en veranderde de manier waarop mensen naar zijn producten kijken volledig. Wat deze campagne speciaal maakte, was hoe het Apple transformeerde van een nichebedrijf dat op het punt stond in te storten tot een van de grootste technologiebedrijven en inspeelde op de opkomende levensstijlambities van consumenten in die tijd.

Cruciaal is dat buyer persona’s een sleutelrol speelden bij het creëren van de Apple die je vandaag de dag herkent – deze doelen van buyer persona’s zijn afgestemd op het soort consument voor wie technologie een essentieel onderdeel van het leven is.

Natuurlijk is het succes van Apple van een biljoen dollar een verhaal waar velen alleen maar van kunnen dromen. Het toont echter wel het belang aan van het begrijpen van buyer persona’s in elke branche – inclusief elektronica.

In het onderstaande voorbeeld wilde een audioapparatuurbedrijf zijn ideale koperspersona bijwerken en gebruiken om nieuwe producten te ontwikkelen. Om dit te doen, had het meer samenhangende informatie over zijn klanten nodig – wie zijn dat? Wat zullen ze waarschijnlijk uitgeven? Hoe zien zij technologie in hun leven?

Het richtte zich op het publiek met een poster QR Code-campagne en moedigde voorbijgangers aan om de Dynamic URL QR Code te scannen die in het ontwerp van de poster was geïntegreerd. De informatie die het verzamelde was tweeledig: aan de ene kant waren ze in staat om QR-code-trackinggegevens te gebruiken om te zien waar, wanneer en op welk apparaat potentiële klanten de code hadden gescand, en toen de klanten de URL openden, waren ze gevraagd om een ​​korte, meer gedetailleerde enquête in te vullen die een korting bood op hun volgende aankoop van audioapparatuur.

Volgende stappen: uw buyer persona’s testen

Gegevens? Rekening. De leeftijden, achtergronden, voorkeuren en behoeften van uw klanten? Rekening. Nu is het tijd om uw persona’s in actie te brengen!

Zodra u gegevens heeft verzameld uit uw QR-codecampagnes (of u nu klanten om feedback vraagt, scangegevens gebruikt om te zien waar en wanneer ze interactie hebben gehad met uw producten of ze naar uw website heeft geleid), kunt u deze informatie met elkaar in verband brengen om voorbeelden van koperspersonages te maken die geeft u een beter beeld van uw klanten.

Door koperspersona’s met QR-codes te gebruiken en een marketingcampagne te maken die is gericht op de ideale koperspersoon die je hebt gemaakt, kun je zien hoe je ideale klant zijn imago waarmaakt. Uw nieuwe campagnes moeten worden afgestemd op uw buyer persona’s en door hun succes bij te houden, kunt u zien hoe uw harde werk zijn vruchten heeft afgeworpen.

Reageer of discussieer mee

Vond u Met QR-codes kunt u een koperspersona creëren dat uw merk een tandje hoger zal zetten – hier is hoe nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Met QR-codes kunt u een koperspersona creëren dat uw merk een tandje hoger zal zetten – hier is hoe” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…