Ministerie doet aangifte tegen site voor frauduleuze CoronaCheck-QR-codes

Ministerie doet aangifte tegen site voor frauduleuze CoronaCheck-QR-codes

Het ministerie van Volksgezondheid gaat aangifte doen tegen een site die zich voordeed als de CoronaCheck-app inclusief een QR-code. Gebruikers konden deze gebruiken om toegang te verkrijgen tot plekken waar een coronabewijs vereist is.

De desbetreffende site is inmiddels offline, maar was woensdag nog beschikbaar, meldt de NOS. Het ministerie doet maandag aangifte en heeft een onderzoeksbedrijf bewijsmateriaal laten verzamelen voor een eventuele strafrechtelijke zaak. De site leek sterk op de weergave van de CoronaCheck-app, met QR-code en daaronder illustraties van een fietser en skater. Gebruikers konden kiezen uit verschillende QR-codes die blijkbaar werden gedeeld.

Niet bekend is hoeveel mensen van de site gebruikmaakten om onterecht toegang te krijgen met de frauduleuze codes. De authentieke CoronaCheck-app kan QR-codes blokkeren bij vermoedens van misbruik. Dit is in de afgelopen week dertien keer gebeurd. Via messagingdiensten zouden vaker codes gedeeld worden. De QR-code geeft niet alleen aan of een persoon gevaccineerd of negatief getest is, maar bevat ook initialen en geboortedata. In combinatie met het verplicht tonen van een legitimatiebewijs zouden frauduleuze QR-codes ook aan het licht kunnen komen, maar op veel plekken wordt niet om een identiteitsbewijs gevraagd.

Reageer of discussieer mee

Vond u Ministerie doet aangifte tegen site voor frauduleuze CoronaCheck-QR-codes nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Ministerie doet aangifte tegen site voor frauduleuze CoronaCheck-QR-codes” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…