Ministerie hoopt valse internationale QR-codes over een week direct te blokkeren

Ministerie hoopt valse internationale QR-codes over een week direct te blokkeren

Het ministerie van Volksgezondheid hoopt frauduleuze internationale QR-codes over een week direct te kunnen blokkeren. Op dit moment kan dat alleen als er overduidelijk sprake is van een valse naam, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van de NOS.

Zo waren er codes op naam van Adolf Hitler en Spongebob Squarepants in omloop die wel eenvoudig geblokkeerd konden worden. Maar het ministerie mag nog niet optreden tegen codes die op naam van een echte persoon staan.

De NOS meldt vrijdag dat op internet tientallen valse QR-codes circuleren. Vaak gaat het om buitenlandse QR-codes die bij het scannen een vinkje voor toegang opleveren.

Om die QR-codes te blokkeren, moeten de regels aangepast worden. Het ministerie kan codes bij signalen van fraude, zoals online handel, op een zwarte lijst zetten.

Als het volgende week inderdaad juridisch in orde is, is het volgens de woordvoerder zo gepiept. De zwarte lijst bevat nu 23 frauduleuze QR-codes, waarvan 10 buitenlandse.

Het coronatoegangsbewijs staat op naam en wordt verstrekt aan gevaccineerde, negatief geteste of van COVID-19 herstelde personen. Op plaatsen waar de coronapas verplicht is, moet iemand aan de deur de QR-code én een identiteitsbewijs van de bezoeker controleren. Alleen als de code geldig is en de identiteit van de bezoeker overeenkomt met de naam op de coronapas, mag diegene naar binnen.

In de praktijk worden bezoekers op veel locaties niet of niet op de juiste manier gecontroleerd. Zij worden dan bijvoorbeeld alleen om een naam, geboortedag of -maand gevraagd.

Reageer of discussieer mee

Vond u Ministerie hoopt valse internationale QR-codes over een week direct te blokkeren nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Ministerie hoopt valse internationale QR-codes over een week direct te blokkeren” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…