Mogelijk vanaf 1 februari vrij reizen binnen EU met geldige QR-code

Mogelijk vanaf 1 februari vrij reizen binnen EU met geldige QR-code

Voor veel wintersporters brengt de Europese Commisie vandaag goed nieuws naar buiten. Volgens het ANP willen de EU-landen vanaf komende maand geen extra test of quarantaine vragen van reizigers met een geldige QR-code. Mensen die nog geen booster hebben, maar wel over een geldige QR-code beschikken, zouden op die manier dan zonder test- of quarantaineverplichting landen als Oostenrijk en Italië in kunnen reizen.

Overal verschillende regels

Op dit moment gelden er in bijna alle Europese landen verschillende regels als het gaat om het inreizen. Voor het ene land heb je genoeg aan je twee vaccinaties en in het andere land heb je een negatieve test nodig. We snappen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. En ook de Europese Unie snapt dat. Daarom wil de Europese Commissie dat de reisregels weer op één lijn komen te liggen en landen lijken daarmee in te stemmen.

Reisregels eindelijk gelijkgetrokken?

Al sinds de pandemie Europe heeft bereikt, hamert de Europese Commissie erop dat de EU-landen de reisregels op elkaar moeten afstemmen. Zoals we weten gebeurt dit niet. Zeker toen vorige maand de omikronvariant voor de deur stond, schoten nieuwe inreisregels als paddestoelen uit de grond. Vlak voor de kerstvakantie was het voor veel Nederlandse wintersporters ineens niet meer mogelijk om Oostenrijk in te reizen. Nu de variant milder lijkt te zijn dan werd gedacht, willen lidstaten volgens de berichten de verscherpte inreisregels laten varen en vanaf 1 februari de inreisregels gelijktrekken.

Weer afwachten

De landen zouden hebben ingestemd met het gelijktrekken van de inreisregels, maar uiteindelijk is het zaak van de lidstaten zelf om de veranderingen door te voeren. Wat zou het toch makkelijk zijn als de aanbeveling gevolgd wordt. De intentie om dat te doen is in ieder geval uitgesproken, dus hopelijk kan iedereen met een geldige QR-code binnenkort zonder extra test naar Oostenrijk en Italië op wintersport. Dan zouden ook mensen die nog niet geboosterd zijn en waarvan de QR-code wel geldig is, ‘gewoon’ op wintersport kunnen naar Oostenrijk.

Reageer of discussieer mee

Vond u Mogelijk vanaf 1 februari vrij reizen binnen EU met geldige QR-code nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Mogelijk vanaf 1 februari vrij reizen binnen EU met geldige QR-code” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…