Mogelijk wordt voor het einde van het jaar de natte stempel op een fytosanitair certificaat nog vervangen voor een QR-code

Mogelijk wordt voor het einde van het jaar de natte stempel op een fytosanitair certificaat nog vervangen voor een QR-code

Lege AGF-schappen in het Verenigd Koninkrijk beheersen de krantenkoppen. Tesco meldde dat ze bijna 50.000 ton aan verse voedselproducten per week weg moeten gooien door een tekort aan chauffeurs. Rod McKenzie, directeur van de Britse transportbracheorganisatie RHA, schat dat het tekort aan vrachtwagenchauffeurs in het Verenigd Koninkrijk inmiddels 100.000 bedraagt en nog verder zal oplopen.

Langere rijtijden de oplossing?

De Britse overheid heeft daarom de mogelijkheid gecreëerd voor chauffeurs om langere werkdagen te maken. Dit riep echter weerstand op bij de RHA, omdat dit de werkdruk verhoogt en kan leiden tot het vertrek van chauffeurs die op zoek gaan naar minder veeleisend werk.

Laden en lossen

“Er is een krapte op de transportmarkt in Engeland”, zegt Marcus Post van DLG Logistics. De logistieke dienstverlener verzorgt dagelijks rond de 200 transporten naar Engeland, waarvan een groot deel AGF- en andere versproducten met een beperkte houdbaarheid. “Tot nu toe lukt het ons nog wel goed om de transporten op tijd te leveren. We hebben in Engeland ons eigen transportbedrijf met 60 eigen vrachtwagens en proberen daarnaast zoveel mogelijk begeleidtransport te doen.”

“Charters kunnen door het chauffeurstekort ook minder capaciteit aanbieden. Daarnaast merken we dat het lossen bij de bestemming meer tijd in beslag neemt, omdat er bijvoorbeeld geen personeel beschikbaar is om te lossen. Als een trailer tien leveringen heeft, dan kan dat aardig oplopen”, zegt Marcus.

QR-code

“De complexiteit van transport naar Engeland maakt dat sommige bedrijven stoppen met export naar Engeland”, zegt Marcus. “De vraag vanuit Engeland blijft echter wel dus wordt dit opgevangen door andere bedrijven die daardoor grotere volumes kunnen realiseren.”

“We stevenen af op 1 oktober waarbij er nieuwe regelgeving komt op veterinair gebied. We zijn in gesprek met de KCB en de NVWA om het proces van keuren en aangifte af te stemmen en waar mogelijk te digitaliseren. De KCB is hard bezig om zich hierop in te richten en de capaciteit te vergroten. Mogelijk wordt voor het einde van het jaar de natte stempel op een fytosanitair certificaat nog vervangen voor een QR-code, dit zou transport naar Engeland een stuk eenvoudiger maken”, besluit Marcus.

Reageer of discussieer mee

Vond u Mogelijk wordt voor het einde van het jaar de natte stempel op een fytosanitair certificaat nog vervangen voor een QR-code nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Mogelijk wordt voor het einde van het jaar de natte stempel op een fytosanitair certificaat nog vervangen voor een QR-code” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…