Nederlandse identificatie-app PiM gekoppeld met betaaldienst Buckaroo

Nederlandse identificatie-app PiM gekoppeld met betaaldienst Buckaroo

De Nederlandse identificatie-app PiM van KPN, waarmee gebruikers zich bij bedrijven, winkels en webshops kunnen aanmelden, inloggen en betalen, is gekoppeld met betaaldienst Buckaroo. De app moet voor een “wachtwoordloos Nederland” zorgen, zo laat KPN weten.

Gebruikers installeren de app en maken vervolgens een persoonsgebonden account aan met basisgegevens. Het gaat dan in eerste instantie om gebruikersnaam, e-mailadres en telefoonnummer. Extra gegevens zoals bankrekeningnummer en adres kunnen later worden toegevoegd. Vervolgens kunnen gebruikers zich via de app bij een bedrijf, winkel of webshop identificeren.

Door de koppeling met Buckaroo kunnen gebruikers zich via PiM aanmelden en identificeren bij bijvoorbeeld webwinkels en online diensten. Hierdoor is het mogelijk om via de app bij verschillende websites in te loggen, waarbij gebruikers niet meer meerdere wachtwoorden hoeven te onthouden. Verder hebben gebruikers controle over welke gegevens ze via PiM met bedrijven delen.

Om zich bij een bedrijf aan te melden moet eerst de PiM-app via Face-id, vingerafdruk of een pincode worden geopend. Vervolgens scant de gebruiker de PiM qr-code van de webshop of bedrijf. Na goedkeuring van de gebruiker worden zijn of haar gegevens direct door PiM met het bedrijf gedeeld. De identificatie-app kan zowel online als fysieke identificatiemethode worden ingezet, als in het online betaalproces en het digitaal ondertekenen van documenten. “PiM maakt een wachtwoordloos Nederland mogelijk, waarbij veiligheid en gebruiksvriendelijkheid voorop staan”, aldus KPN. De app is zowel voor Android als iOS beschikbaar.

Foto: Photo by Min An from Pexels

Reageer of discussieer mee

Vond u Nederlandse identificatie-app PiM gekoppeld met betaaldienst Buckaroo nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Nederlandse identificatie-app PiM gekoppeld met betaaldienst Buckaroo” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…