Nieuwe Nederlandse identiteitskaart vanaf 2 augustus

Nieuwe Nederlandse identiteitskaart vanaf 2 augustus

Vanaf 2 augustus krijgen we een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart. Het computersysteem moet hiervoor worden aangepast. Daarom kunt u op donderdag 29 juli en vrijdag 30 juli geen (spoed)aanvraag voor een paspoort of identiteitskaart doen.

Het nieuwe model van de Nederlandse identiteitskaart voldoet aan de eisen van de Europese verordening 2019/1157 en aan de toezeggingen aan de Tweede Kamer. De nieuwe identiteitskaart bevat:

  • Een EU-vlag met de letters NL;
  • Een nieuw Kinegram (transparant beeld dat van kleur en vorm verandert door het document te kantelen);
  • Twee vingerafdrukken van de kaarthouder in de chip;
  • Het burgerservicenummer (BSN) in een QR-code op de achterzijde van de kaart.

Omdat voor het aanvragen van een nieuwe identiteitskaart vanaf 2 augustus vingerafdrukken moeten worden gemaakt, worden ons computersysteem aangepast. Daarom kunt u op donderdag 29 en vrijdag 30 juli geen aanvraag voor een paspoort of identiteitskaart doen.

Tijdens de bouwvakperiode is de Publieksdienst locatie Dedemsvaart (in de Baron) gesloten. Vanaf maandag 23 augustus zijn wij weer open. Als u in deze periode toch een reisdocument of rijbewijs nodig heeft, dan kunt u een afspraak inplannen in het gemeentehuis in Hardenberg.

Reageer of discussieer mee

Vond u Nieuwe Nederlandse identiteitskaart vanaf 2 augustus nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Nieuwe Nederlandse identiteitskaart vanaf 2 augustus” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…