Opel vervangt badges door QR-codes

Opel vervangt badges door QR-codes

Vroeger waren de typenamen, uitvoeringen en motorisaties enorm belangrijk bij de aanschaf van een auto. Overal kreeg je een badge bij. L, LS, GL, GLS, het hele alfabet kwam voorbij. Tegenwoordig heb je echter niet zoveel meer aan die verschillende aanduidingen. De meeste auto’s hebben namelijk maar een of twee verschillende motoren en het aantal verschillende uitvoeringen is vaak ook maar karig.

wat is een iQR-code

Om al die saaie eenheidsworst iets op te fleuren heeft Opel een nieuwe methode bedacht. Met de iQR-code kun je via je smartphone er precies achter komen met welke Opel je te maken hebt. De iQR-code is een variant van de traditionele vierkante QR-code en kan in allerlei vormen getekend worden.

De Duitsers zijn van plan de iQR-codes toe te gaan passen op al hun modellen. In het vervolg zullen de autos dus niet meer te voorzien worden van traditionele plakletters en badges. Als proefkonijn voor dit concept diende de opvallende Manta GSe ElektroMOD, een elektrische restomod van de klassieke Manta A.

Connectiviteit

Als je de iQR-code van een Opel scant krijg je op je smartphone leuke animaties te zien die met de auto te maken hebben. Maar er kan nog veel meer: via de technologie heeft Opel van zijn modellen miniatuur gemeenschappen gemaakt. Iedereen die de iQR-code scant kan via zijn smartphone in contact komen met de inzittenden van de Opel. Door het vrij uitwisselen van spraakberichten, appjes en video’s hoopt het merk het gevoel van verbinding tussen mensen te verbeteren.

Functionaliteit

De iQR-code is er echter niet alleen voor de lol, je kunt je leven er volgens Opel daadwerkelijk makkelijker mee maken. Met Via de code kun je alle processen met betrekking tot je eigen auto uitvoeren. Daarnaast heb je de mogelijkheid om met je iQR te betalen.

Bijvoorbeeld bij de dealer. Met een ingebouwde scanner kan je lokale Opel-garage je auto herkennen en automatisch de kosten van de reparatie afschrijven. Dat hoef niet in euro’s, ook cryptovaluta zoal bitcoin wordt door het systeem geaccepteerd.

Efficient de toekomst in
Met de revolutionaire iQR-techniek gaat Opel vastberaden de toekomst in. Het systeem staat het merk toe om veel meer te doen met minder opslagruimte. Die efficiënte aanpak is de sleutel voor een toekomst waarin digitale interacte centraal zal staan. Opel is er in ieder geval klaar voor.

Reageer of discussieer mee

Vond u Opel vervangt badges door QR-codes nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Opel vervangt badges door QR-codes” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…