Oplossing QR-code voor internationale werknemers lijkt gevonden

Oplossing QR-code voor internationale werknemers lijkt gevonden

Het heeft enkele maanden geduurd, maar het lijkt erop dat nu ook internationale werknemers zonder DigiD een QR-code kunnen aanvragen. De oplossing bestaat uit een online formulier dat via de regionale GGD ingevuld moet worden. Ingeschrevenen in het Register Niet-ingezetenen (RNI) hebben via de nieuwsbrief hierover al een bericht ontvangen. De QR-code is binnen Nederland nodig als coronatoegangsbewijs en internationaal voor bijvoorbeeld reizen. Lange tijd konden internationale werknemers die zich in Nederland hadden laten vaccineren, geen QR-code krijgen omdat zij geen DigiD hebben. Een DigiD aanvragen bleek ook lastig vanwege capaciteitstekorten bij de DigiD-loketten.

Veiligheidsissues zorgden voor vertraging
LTO Nederland heeft zich vanuit de Taskforce Arbeid intensief met dit dossier beziggehouden. Bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de GGD GHOR is meerdere malen aangedrongen op een oplossing. Vooral veiligheidsissues leken voor vertraging te zorgen. Wij zijn blij dat er nu een oplossing is en gaan er vanuit dat de veiligheidsproblemen nu definitief uit de wereld zijn. Iedereen die gevaccineerd is of dat nog wil doen, moet een QR-code kunnen krijgen!

QR-code regelen
Heb je internationale werknemers die in Nederland zijn gevaccineerd en/of geboosterd, maar nog geen QR-code hebben? Neem dan contact op met je regionale GGD. Dit geldt uiteraard ook voor de internationale werknemers die zich nog wil laten vaccineren of boosteren. Meer informatie over vaccineren en informatie in verschillende talen lees je hier.

Reageer of discussieer mee

Vond u Oplossing QR-code voor internationale werknemers lijkt gevonden nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Oplossing QR-code voor internationale werknemers lijkt gevonden” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…