Organisatie achter Testen voor Toegang doet aangifte na hackpoging

Organisatie achter Testen voor Toegang doet aangifte na hackpoging

Stichting Open Nederland, de organisatie achter Testen voor Toegang, gaat aangifte doen na de hackpoging van vrijdag. Daardoor kwamen mails met testuitslagen later aan.

Testen voor Toegang regelt coronatoegangstesten namens de overheid op 95 testlocaties. Vanaf vrijdagnacht 00.00 uur mochten mensen weer naar nachtclubs, mits ze een negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of herstelbewijs konden laten zien. Maar voor veel mensen kwamen hun testuitslagen vrijdag te laat binnen.

Volgens de stichting komt de vertraging door een hackpoging, waarover nu aangifte wordt gedaan. Enkele duizenden mensen ontvingen hun testuitslag pas in de nacht of zondagochtend en zo’n 2500 uitslagen konden uiteindelijk niet meer worden verstuurd. “Wij begrijpen heel goed dat mensen daar van balen”, aldus een woordvoerder.

‘Negatieve uitslag ter compensatie’

NH Nieuws en De Gelderlander meldden dat bezoekers die eigenlijk nog geen geldige testuitslag hadden, toch een negatieve uitslag kregen aangeboden van Testen voor Toegang “ter compensatie” of “om er vanaf te zijn”, zonder dat bekend was wat de uitslag van de test was.

“Dat beeld herkennen wij niet”, aldus de woordvoerder van Stichting Open Nederland. “Maar wij nemen deze berichten wel serieus. Daarom zijn wij hierover in gesprek met locaties waarover wij dit soort signalen hebben ontvangen.”

‘Problemen verhelpen’

Er gingen de laatste dagen verhalen over mensen die met een valse toegangstest binnenkwamen bij uitgaansgelegenheden. “Volgens mij is er heel veel goed gegaan, maar zijn er ook nog wel wat ‘hiccups’. En die moeten echt worden verholpen de komende tijd”, zegt demissionair coronaminister Hugo de Jonge tegen RTL Nieuws. De minister gaat in gesprek met de Stichting Open Nederland.

CoronaCheck-app

Door middel van toegangsbewijzen kunnen uitgaansgelegenheden weer open zonder dat 1,5 meter afstand tot elkaar nodig is. Bezoekers laten via de CoronaCheck-app dan zien dat ze een toegangstest hebben ondergaan, of al zijn gevaccineerd. Per 1 juli krijgt men ook een ‘groen vinkje’ in de app als iemand onlangs is hersteld van corona.

Stichting Open Nederland benadrukt dat gebruik van papieren of alternatieve testbewijzen niet mogelijk is. “Er kan alleen een geldige QR-code worden aangemaakt in de CoronaCheck-app nadat een test is verwerkt in het systeem en de gebruiker een mail met de negatieve uitslag heeft ontvangen. Andere methoden kunnen niet worden omgezet in een geldige QR-code en ook niet uitgelezen worden aan de deur.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Organisatie achter Testen voor Toegang doet aangifte na hackpoging nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Organisatie achter Testen voor Toegang doet aangifte na hackpoging” mag u delen met anderen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…