Ouderenbond KBO Overijssel bezorgd over QR-code als coronatoegangsbewijs

Ouderenbond KBO Overijssel bezorgd over QR-code als coronatoegangsbewijs

Het verkrijgen van een digitale QR-code, die geldt als coronatoegangsbewijs, is voor een grote groep ouderen een te lastige opgave. Herman Pieper, voorzitter van KBO Overijssel (Katholieke Bond van Ouderen), is bezorgd over de wijze waarop het nu georganiseerd is.
Gisteravond maakte het demissionair kabinet bekend dat de coronatoegangspas vanaf 25 september nodig is om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld het terras, de bioscoop of het theater. Deze pas toont aan dat je bent gevaccineerd, onlangs negatief bent getest of hersteld bent van covid-19.

“Op zich hoor ik van veel ouderen dat ze het coronatoegangsbewijs geen slecht idee vinden”, zegt Pieper. “Het geeft een bepaald gevoel van veiligheid dat mensen bij wie ze in de buurt komen gevaccineerd zijn of negatief getest. Maar voor veel ouderen is het lastig om zo’n code te verkrijgen, en dat is een groot probleem.”

Problemen

v
Een deel van de senioren slaagt er wel in om de code op de telefoon te krijgen, maar een veel groter gedeelte lukt het niet. “De digitale vaardigheden nemen nu eenmaal af naarmate de leeftijd vordert. En veel senioren hebben geen smartphone waar de app op te installeren is.”

Volgens Pieper heeft KBO Overijssel al veel vragen gekregen van ouderen over de QR-code: “De werkgroep digitalisering is er druk mee bezig. Soms lukt het om senioren op afstand te helpen, maar lang niet altijd. We zijn aan het kijken of we bijeenkomsten kunnen organiseren om de mensen zo aan een QR-code te helpen.”

Mogelijk oplossingen

Pieper heeft een aantal oplossingen in gedachte. “Het zou zo georganiseerd moeten worden dat het inentingsbewijs, dat je krijgt bij het zetten van de vaccinatie, ook geldig is als coronatoegangsbewijs. Of stuur ouderen die volledig gevaccineerd zijn een geprinte QR-code op per post.”

De ideeën die Pieper noemt, legt hij ook neer bij de landelijke afdeling van de KBO in Nieuwegein. Van daaruit vinden de overleggen plaats met de betrokken ministeries.

Reageer of discussieer mee

Vond u Ouderenbond KBO Overijssel bezorgd over QR-code als coronatoegangsbewijs nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Ouderenbond KBO Overijssel bezorgd over QR-code als coronatoegangsbewijs” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…