Overheid heeft sinds oktober 23 valse CoronaCheck-QR-codes geblokkeerd

Overheid heeft sinds oktober 23 valse CoronaCheck-QR-codes geblokkeerd

Het ministerie van Volksgezondheid heeft vanaf half oktober 23 frauduleuze QR-codes geblokkeerd die daarmee niet meer geaccepteerd worden door CoronaCheck-scanners. Vooral buitenlandse codes blokkeren blijkt lastig.

De 23 QR-codes zijn geblokkeerd omdat deze op grote schaal werden uitgewisseld door gebruikers. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid aan de NOS. Het gaat om dertien binnenlandse en tien buitenlandse frauduleuze QR-codes. Bij het blokkeren van buitenlandse valse codes loopt het ministerie naar eigen zeggen tegen juridische problemen aan.

Alleen als het heel duidelijk is dat een QR-code is aangemaakt met een nepnaam, zou blokkeren vooralsnog kunnen. De NOS noemt als voorbeelden codes die gekoppeld waren aan namen als ‘Adolf Hitler’ en ‘Emmanuel Macron’. Het ministerie werkt wel aan gewijzigde regels om ook codes van authentieke namen van buitenlandse EU-burgers te kunnen blokkeren. Scanners tonen al vaak een notificatie bij buitenlandse QR-codes, om gebruikers eraan te herinneren dat ze om legimitatie moeten vragen. Ook binnenlandse QR-codes horen CoronaCheck-scanners aan de hand van legitimatie te controleren.

Als een code eenmaal op de blokkadelijst staat, accepteren de scanners voor de CoronaCheck-app deze niet meer. Volgens de NOS worden nog veelvuldig nepcodes gedeeld via chatgroepen, apps en websites. De site beschrijft de aanwezigheid van 65 frauduleuze codes in een Android-app waarvan de meeste geaccepteerd werden door scanners.

Reageer of discussieer mee

Vond u Overheid heeft sinds oktober 23 valse CoronaCheck-QR-codes geblokkeerd nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Overheid heeft sinds oktober 23 valse CoronaCheck-QR-codes geblokkeerd” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…