PC zet ‘QR-code-hulpbrigade’ in en hoopt het beste voor het kaatsevenement

PC zet ‘QR-code-hulpbrigade’ in en hoopt het beste voor het kaatsevenement

De kaartverkoop voor de laatste kaarten voor de PC in Franeker is begonnen. De organisatie hoopt nog steeds dat het kaatsevenement kan doorgaan. Om mensen veilig binnen te krijgen met een coronabewijs is er zelfs een ‘QR-code-hulpbrigade’ opgezet. Er zijn toch weer wat kaarten beschikbaar gekomen voor de PC op 4 augustus. Na overleg met Veiligheidsregio Fryslân bleek dat de organisatie afgelopen zaterdag, toen de kaartverkoop los ging, wat aan de voorzichtige kant was. Er zijn daarom een paar honderd kaarten bij gekomen.

“Zoals het nu staat lijkt het door te gaan”, zegt voorzitter Ids Hellinga. “We weten niet wat er de komende weken op ons af komt. Met de maatregels die er nu gaan lijkt de PC door te kunnen gaan.”

Anders dan skûtsjesilen

Het is een heel ander verhaal als dat van die andere Friese sport, het skûtsjesilen. Hellinga: “Een groot verschil tussen een kaatswedstrijd en het skûtsjesilen is dat wij een afgeschermd evenemententerrein hebben dat we kunnen controleren. Dat wordt lastiger als je om een meer heen staat. Daar zit ook wel de angst bij overheden, denk ik.”

QR-code-hulpbrigade

Voor de veiligheid moeten mensen met een QR-code aan kunnen tonen dat ze veilig zijn en geen coronavirus hebben. Maar dat heeft nog wel wat voeten in de aarde, zegt Hellinga. “De realiteit is dat er in de afgelopen weken veel mensen bij ons zijn gekomen om te vragen hoe ze dat voor elkaar moeten krijgen.”

Daarom heeft de PC een inloopmiddag in het Kaatsmuseum, volgende week van 15.00 tot 17.00 uur. “Dan zal er een aantal mensen met een laptop zitten die mensen kunnen helpen om een QR-code op een telefoon of op papier te krijgen. Wij hebben het de QR-code-hulpbrigade genoemd.”

Omgeving ook evenemententerrein

Volgens bouwmeester Theunis Bakker van de PC komt er nog heel wat bij de organisatie kijken. “We hadden normaliter alleen wat hekken rondom het Sjûkelân. Maar nu is het hele gebied daaromheen een groot evenemententerrein. Dus dat moeten we afsluiten, maar wel zo dat de mensen die er wonen nog wel thuis kunnen komen.”

Ook wat het eten en drinken betreft moet er wel wat veranderen. “We hebben afgelopen vrijdag te horen gekregen dat we allemaal moeten zitten. Dat is nog wel een ding, want mensen moeten dus ook zitten als ze willen eten en drinken”, zegt Bakker.

Reageer of discussieer mee

Vond u PC zet ‘QR-code-hulpbrigade’ in en hoopt het beste voor het kaatsevenement nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “PC zet ‘QR-code-hulpbrigade’ in en hoopt het beste voor het kaatsevenement” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…