Persconferentie uitgelekt: Vaker QR-code tonen en extra maatregelen horeca

Persconferentie uitgelekt: Vaker QR-code tonen en extra maatregelen horeca

Het gonst alweer geluiden over nieuwe coronamaatregelen en de aankomende persconferentie. Vandaag lekte uit dat de QR-code ook in dierentuinen en pretparken ingezet wordt. En dat de horeca waarschijnlijk strengere maatregelen krijgt, zoals zitplicht en een sluitingstijd.

Het gaat niet goed met de coronacijfers, ziekenhuizen slaken noodkreten en de touwtjes moeten wederom strakker. Tijdens de persconferentie van vorige week werd die boodschap al duidelijk, maar aankomende vrijdag zullen we dat nog meer voelen. Dan spreken demissionair premier Mark Rutte en demissionair coronaminister Hugo de Jonge opnieuw strengere coronamaatregelen uit.

Bredere inzet QR-code en strengere maatregelen horeca

Dat betekent dat de nieuwe restricties zaterdag na de persconferentie ingaan. Zeker is dat de QR-code breder wordt ingezet in dierentuinen en pretparken. Over het gebruik van QR-codes bij winkels en op de werkvloer zijn nog geen beslissingen genomen.

Gelekte horeca maatregelen persconferentie

Maar ook de horeca gaat waarschijnlijk nieuwe maatregelen voelen. Cafés en restaurants moeten hun gasten naar verwachting weer laten zitten. En een vroegere sluitingstijd ligt ook op tafel. Officieel is hier nog geen besluit over genomen, maar betrokken bronnen bij het coronabeleid laten dit vandaag al weten.

Vorige week keerden de mondkapjes terug en kregen ook sportscholen, musea en zwembaden te maken met QR-codes. Dit nadat het aantal coronabesmettingen bleef oplopen. Volgens minister De Jonge moeten ziekenhuizen meer samenwerken om coronapatiënten te spreiden.

Niet wachten op persconferentie

„We kunnen zelf heel veel doen. Het virus verspreidt zich namelijk niet vanzelf. Mensen doen dat”, sprak De Jonge dinsdag in de Kamer. Ook OMT-voorzitter Jaap van Dissel had eenzelfde soort boodschap over het gedrag van mensen en de coronamaatregelen. Maar de schuld bij de burger leggen is volgens het kabinet niet terecht. PvdA’er Attje Kuiken drong aan op snelle maatregelen. „Het bron- en contactonderzoek is niet op orde, de wachttijden in de teststraten lopen op, de boosters laten op zich wachten en de QR-code is lek”, sprak zij.

Reageer of discussieer mee

Vond u Persconferentie uitgelekt: Vaker QR-code tonen en extra maatregelen horeca nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Persconferentie uitgelekt: Vaker QR-code tonen en extra maatregelen horeca” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…