Pinksteren in de Schammer: themawandeling van de kerken

Pinksteren in de Schammer: themawandeling van de kerken

n het Pinksterweekend, van 22-24 mei, vieren de kerken van Leusden dit feest gezamenlijk in een oecumenische viering en een wandeling voor iedereen.

Het is een traditie dat de kerken op Pinksteren een gezamenlijke dienst organiseren op ’t Plein in Leusden. Voorgangers, musici en zangers van alle gemeenschappen werken samen om in de buitenlucht en toegankelijk voor iedereen het feest van de Geest te vieren.

,,Op het eerste gezicht is de betekenis van Pinksteren misschien moeilijk te begrijpen. We vieren in de kerk feest omdat we geloven dat Jezus naar de hemel is gegaan, maar dat zijn Geest nu op aarde is. Die Geest van God is er voor alle mensen, door de Geest worden we aan elkaar verbonden en leren we samen gemeenschap te zijn. Daarom wordt Pinksteren ook wel ‘de geboorte van de kerk’ genoemd. Die verjaardag vraagt natuurlijk om een feestje en daarvoor is iedereen uitgenodigd.”

Helaas kan de pleinviering ook dit jaar vanwege corona niet doorgaan. Maar er wordt wél gevierd! Op zondag 23 mei is er om 10.00 uur een viering in de Dorpskerk van Leusden, waarin de muziek wordt verzorgd door mensen uit de Jozefkerk en waarin voorgangers van de PgL, de Jozefkerk en de Koningshof voorgaan. De kerk zal feestelijk versierd zijn en iedereen kan meevieren via YouTube.

WANDELEN Naast de online viering bieden de kerken ook een offline ervaring, namelijk een thematische interactieve wandeling in de Schammer. In het natuurgebied worden verschillende wandelingen uitgezet. “We volgen de ‘Blauwborst’, die begint en eindigt bij de parkeerplaats bij de hockeyvelden. Tijdens het Pinksterweekend zullen langs deze wandeling kaarten worden opgehangen. Op elke kaart staat een QR code, die je met je telefoon kunt scannen. Zo kom je op een filmpje, een lied of een afbeelding. De opdrachten die daarbij horen laten het verhaal van Pinksteren op een speelse manier voorbij komen.”

Het natuurgebied is niet toevallig gekozen. “Het is natuurlijk een prachtig gebied en de wandeling is duidelijk aangegeven, bovendien is die ook voor rolstoelen en kinderwagens goed begaanbaar. Maar ook het feit dat er veel vogels in het gebied zijn, past bij het thema. In de Bijbel wordt Gods Geest vergeleken met een vogel, met een duif.

Een vogel zweeft op wind, het is ook een beeld van vrijheid. Denk maar aan de vogels die ‘vliegen van oost naar west Berlijn’. Ook de Geest is niet gebonden aan de aarde, maar toch daalt ze steeds weer uit de hemel en komt op aarde.

MOEDER Ze? ,,Ja. Het voelt misschien ongebruikelijk, om over God te spreken in de vrouwelijke vorm, maar de Geest van God wordt vaak zo beschreven. In de Bijbel wordt de Geest ook wel vergeleken met een moeder, die troost en beschermt. Een mooi Pinksterlied zegt het zo:

Zo zit als een vogel
broedend op het water.
Onder haar de chaos
van de eerste dag.

Zij zucht en zij zingt,
moeder van de schepping,
wachtend op het Woord
totdat zij baren mag.

ONTMOETEN De wandeling is vrij toegankelijk voor iedereen, er is alleen een telefoon nodig. Om de wandelaars te spreiden worden de kaarten opgehangen op zaterdagmorgen en pas weer weggehaald aan het eind van tweede Pinksterdag.

,,We willen deze wandeling natuurlijk wel veilig organiseren. Wandelen mag en kan veilig in kleine groepjes. Je kan met je gezin gaan, maar we stimuleren ook ontmoeting met anderen. Ga als gezin met een ander gezin, vraag een bevriend stel, vorm groepjes met je Bijbelkring, commissie, sportgroep of wat dan ook. Als je samen wandelt, kom je tot andere gesprekken e

Geef jij QRcode-maken.nl een sterretje?

0 / 5

U gaf ons een

Start een discussie of discussieer mee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Corona blijft rol spelen in stembureaus: kuchschermen, mondkapjes en desinfectiepalen bepalen het beeld

Rutte doet oproep tot verbroedering: ‘Laten we als land weer naast elkaar gaan staan’

Engeland schaft thuisisolatie af voor mensen met corona

Factcheck: ja, wie Covid Safe Ticket op papier gebruikt, moet dringend de QR-code van zijn booster afdrukken

hoe een QR code maken

Het maken van een QR code of het genereren van een QR code is gratis. Er zijn diverse websites waarbij het maken van een QR code gratis wordt aangeboden. Echter na een x aantal keer dat de code gescand wordt moet je gaan betalen, dat is bij ons niet zo. Bij QR code maken, is het maken van een QR code gratis! Ook de aantal scans is en blijft compleet gratis! Daar blijft het niet bij, wij werken samen met 168X.nl waarbij je een verkorte link (een dynamische link voor een dynamische QR code) geheel gratis kunt aanmaken. Wil je die link aanpassen maak je eenvoudig gratis een account aan.

De foto aan de rechterkant is niet van ons: Photo by hitesh choudhary from Pexels.

Hoe een QR code scannen?

Dit is geen abnormale vraag, want deze vraag wordt vaak gesteld door een wat ouder publiek. Op de meeste telefoons (recent van 2 tot max 3 jaar) hebben een scan functie op de camera app. Wanneer je de camera app opent en je richt de telefoon lens naar de QR code, dan krijg je een melding of je de informatie wilt bekijken.

Het is eenvoudig om te scannen, bij de wat recentere iPhones staat het icoon al klaar waarbij je niet eens hoeft in te loggen. Dus het scannen van een QR code is heel eenvoudig.

Ohh, de foto aan de linkerkant,.. niet van ons: Photo by Ylanite Koppens from Pexels.

QR-code toepassingen en vele voorbeelden QR-codes

QR code maken voor de horeca

QR code in het onderwijs

QR code voor de Horeca

QR code maken met logo

QR code voor een app

QR code reclame

Waar staat QR-code voor?

QR staat voor ‘Quick Response’. Door de code te scannen krijgt de gebruiker ‘snelle toegang’ tot informatie. Het eerste QR-codesysteem werd in 1994 uitgevonden door een dochterbedrijf van het Japanse Toyota. Ze hadden een manier nodig om voertuigen en onderdelen tijdens de productie nauwkeurig te kunnen volgen. Om dit te bereiken werd een soort barcode ontwikkeld.

Menu