Problemen registratie CoronaCheck-app nog niet opgelost

Problemen registratie CoronaCheck-app nog niet opgelost

Tienduizenden mensen kunnen door verschillende registratieproblemen nog geen QR-code krijgen in de CoronaCheck-app. In totaal is de app nu bijna 7 miljoen keer gedownload, zegt het ministerie.

Met een QR-code in de CoronaCheck-app kunnen mensen toegang krijgen tot evenementen en locaties. Ook kunnen ze met de code, het Digitale Corona Certificaat (DCC), reizen naar andere EU-landen. Een groen vinkje in de app is te krijgen na een volledige vaccinatie, of met een geldige negatieve testuitslag of een herstelbewijs. Dat laatste toont aan dat iemand het afgelopen half jaar met corona is besmet en weer is genezen.

Maar bij sommige mensen die al volledig zijn gevaccineerd lukt het nog steeds niet om een groen vinkje in de app te krijgen. Dat is het gevolg van meerdere problemen met de registraties van de coronaprikken. Er wordt nog altijd gekeken naar oplossingen. Het ministerie van VWS spreekt van “openstaande issues met geregistreerde data”. Het ministerie weet nog niet precies hoeveel mensen in totaal te maken hebben met de registratieproblemen.

Wel zegt het ministerie dat één specifiek probleem rond verkeerde registraties van mensen met een dubbele vaccinatie “in theorie 80.000 personen kan raken”.

6,9 miljoen downloads

De Coronacheck-app is inmiddels 6,9 miljoen keer gedownload, zegt het ministerie. In totaal zijn er met de app 12,7 miljoen bewijzen (DCC’s) uitgegeven. Hoeveel daarvan vaccinatiebewijzen, herstelbewijzen en testbewijzen zijn, laat het ministerie nog uitzoeken.

Misbruik screenshots QR-codes

De CoronaCheck-app krijgt binnenkort ook enkele aanpassingen die het wat minder makkelijk maken om met een screenshot van een QR-code van een ander toegang tot locaties of evenementen te krijgen. Demissionair minister Hugo de Jonge schrijft dat in zijn brief aan de Tweede Kamer. “Om controle op de toegangsbewijzen bij betreden van het evenement te verbeteren zal de QR-code van de CoronaCheck app sneller verversen en wordt het interactieve bewegende element zichtbaarder, hetgeen het gebruik van screenshots tegen moet gaan.”

Ook zullen er ‘mystery guests’ worden ingezet om “te monitoren of coronatoegangsbewijzen wel goed worden gecontroleerd”. De Jonge: “Monitoring en signalering moeten het mogelijk maken om gerichter gesprekken te voeren met brancheverenigingen en toezicht te houden en daar indien nodig consequenties aan te verbinden.”

De app-update met de aanpassingen aan de QR-code moet volgens een woordvoerder van het ministerie ‘voor 14 augustus’ verschijnen.

Positief testen na groen vinkje

Het kabinet besluit volgende week ook wat er moet gebeuren als mensen ondanks hun vaccinatie later positief testen op het coronavirus. Wie nu eenmaal een vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app heeft gekregen, behoudt het groene vinkje. Er is namelijk momenteel nog geen geldigheidsduur aan verbonden.

Daardoor kan iemand die positief is getest op corona toch een evenement bezoeken of op vakantie naar andere EU-landen. “Er wordt gekeken naar hoe we dit kunnen verbeteren. Een besluit wordt bekend bij het persmoment op 13 augustus”, liet het ministerie eerder weten.

Reageer of discussieer mee

Vond u Problemen registratie CoronaCheck-app nog niet opgelost nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Problemen registratie CoronaCheck-app nog niet opgelost” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…