Protestcoalitie met Mona Keijzer wil einde aan coronapas: ‘Schaf QR-code nu af’

Protestcoalitie met Mona Keijzer wil einde aan coronapas: ‘Schaf QR-code nu af’

Een groep met onder meer voormalig CDA-staatssecretaris Mona Keijzer pleit voor het direct afschaffen van het coronatoegangsbewijs in alle vormen. Nu de omikronvariant het overneemt, heeft de QR-code volgens haar nog minder nut en vormt het een nog grotere inbreuk op grondrechten.

‘Dit is het moment om na te denken over de toekomst. De inbreuk op grondrechten is niet noodzakelijk, laat staan proportioneel’, schrijven Keijzer en anderen in de verklaring. De politica werd in september uit het kabinet gezet omdat ze openlijk afstand nam van de coronapas, ook in de CDA-Kamerfractie was geen plek meer voor Keijzer na de vertrouwensbreuk. Ze kondigde daarna aan om van buiten het parlement aan het coronadebat mee te doen.

‘We willen een onverdeelde samenleving waarin deelname niet afhankelijk is van een gezondheidspas. Nu duidelijk wordt dat ook dit coronavirus endemisch zal worden, mogen coronatoegangsbewijzen geen plaats krijgen in de gereedschapskist van een vrije democratie. Wij roepen de regering en het parlement op om per direct het coronatoegangsbewijs in Nederland af te schaffen’.

Onder meer professor Jan Rotmans, CDA-fractievoorzitter van Amsterdam Diederik Boomsma, oud-Kamerleden Marianne Thieme, Michel Rog en Joël Voordewind, Guido Weijers en Duncan Stutterheim ondertekenden het statement. Ook platforms als De Vierde Golf, Studenten in Verzet steunen de oproep.

Reageer of discussieer mee

Vond u Protestcoalitie met Mona Keijzer wil einde aan coronapas: ‘Schaf QR-code nu af’ nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Protestcoalitie met Mona Keijzer wil einde aan coronapas: ‘Schaf QR-code nu af’” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…