QR-code: A12 naar Den Haag negen dagen dicht

QR-code: A12 naar Den Haag negen dagen dicht

Vrachtwagenchauffeurs, forenzende automobilisten en omwonenden van de A12 staat een moeilijke anderhalve week te wachten. Vanaf maandagavond 21.00 uur tot en met donderdagochtend 7 oktober 05.00 uur is de snelweg richting Den Haag compleet afgesloten tussen het knooppunt Oudenrijn bij Utrecht en Nieuwerbrug. Aansluitend, tussen Nieuwerbrug en Reeuwijk, zijn dan ook werkzaamheden, maar op dat stukje blijven wel rijstroken open.

Reden dat de druk bereden verkeersader dichtgaat, is dat er groot onderhoud wordt gepleegd. Waar nodig komen nieuwe matrixborden en detectielussen, worden reparaties uitgevoerd aan viaducten en defecte verlichting en er wordt gemaaid. Tussen Woerden en Reeuwijk wordt het versleten asfalt vervangen door geluidsreducerend zoab (zeer open asfaltbeton) en worden pechhavens, bermen en vangrails opgehoogd tot de hoogte van het nieuwe wegdek, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Beste optie

Rijkswaterstaat voorziet ernstige verkeershinder door de negendaagse afsluiting. Maar dit was toch de beste optie: „Met een complete afsluiting van meer dagen achter elkaar, kunnen we in verhouding meer werk verzetten en is de hinder voor de weggebruiker het kortst. Ook kunnen we de veiligheid voor de weggebruiker en wegwerker beter garanderen dan bij kortstondige afsluitingen.” De dienst waarschuwt weggebruikers dat er veel omleidingen zijn, waardoor de extra reistijd een uur extra kan bedragen.

Voor het verkeer van Utrecht naar Den Haag gaat een omleiding gelden via de A2, A9 en A4. Verkeer richting Rotterdam kan rijden via de A2, A27 en A15. Maar voor het vrachtverkeer zal dat weinig soelaas bieden, zegt een woordvoerder van Transport en Logistiek Nederland (TLN), omdat de vrachtwagens veel extra kilometers zullen moeten maken. Collega-transportclub evofenedex wijst ook op potentieel omzetverlies voor de betrokken wegvervoerders. Mogelijk kunnen zij daarvoor compensatie krijgen, maar die regeling is streng en ingewikkeld.

Verkeersinfarct

De transportorganisaties hebben nog geprobeerd of er rijstroken open konden blijven of dat het onderhoud zou worden verschoven naar volgende zomer, maar dat zou volgens Rijkswaterstaat alleen maar leiden tot een langere periode van overlast.

De TLN-woordvoerder vraagt zich verder af of er voldoende over deze afsluiting is gecommuniceerd, niet alleen richting automobilisten, maar vooral ook naar transportondernemers in Duitsland en Polen. Die maken veelvuldig gebruik van de A12. „We houden ons hart vast voor maandag. We sluiten een verkeersinfarct niet uit”, zegt hij.

Reageer of discussieer mee

Vond u QR-code: A12 naar Den Haag negen dagen dicht nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “QR-code: A12 naar Den Haag negen dagen dicht” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…