QR-code corona-certificaat massaal vervalst in Frankrijk

QR-code corona-certificaat massaal vervalst in Frankrijk

Vanaf vandaag is een coronapas verplicht in de Franse horeca, maar volgens media in dat land wemelt het nu al van nepcertificaten en kunnen besmette mensen overal naar binnen. De gezondheidsbewijzen zijn te koop via social media: ’krijg je QR-code zonder prikken.’ De Belgische Standaard schrijft dat soms ook doktoren, apothekers of medewerkers van vaccinatiecentra meewerken aan de fraude.

In Bordeaux werden vorige week twee jonge vrouwen van 18 en 20 opgepakt. Ze werkten in een vaccinatiecentrum en hadden een handeltje opgezet in valse vaccincertificaten. Via mond-tot- mondreclame en op Instagram brachten ze hun waar aan de man. Wie zijn BSN-nummer gaf en 50 tot 300 euro stortte, kreeg een certificaat zonder ook maar één prik. Ze riskeren zeven jaar cel en een boete van 45.000 euro, aldus de Belgische krant.

In Lyon werd een administratief medewerker van een vaccinatiecentrum ontmaskerd die dagelijks tien tot twintig certificaten uitgaf.

De bedragen om aan zo’n valse pas te komen variëren nogal, maar lopen op tot 500 euro. De krant sprak met de Franse cyberexpert David Sygula die zegt dat zo’n beetje de helft van de certificaten oplichting betreft.

Controle aan de deur is ook al niet waterdicht. Eén QR-code kan zonder problemen op verschillende plaatsen tegelijk worden gescand, stelden journalisten van Libération vast.

Wie de eerste keer betrapt wordt, krijgt een boete van 750 euro, de tweede maal is het het dubbele bedrag en daarna wordt het 3750 euro en zes maanden cel.

Reageer of discussieer mee

Vond u QR-code corona-certificaat massaal vervalst in Frankrijk nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “QR-code corona-certificaat massaal vervalst in Frankrijk” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…