QR Code Fietsroute Gent

QR Code Fietsroute Gent

oor het project ‘Verdwenen Zwinhavens’ werd er een unieke fietsroute opgesteld die je kennis laat maken met het prachtige fietsgebied tussen Knokke-Heist, Sluis, Damme en Brugge. Op onze alumnidag op 4 september kan je (een deel van) deze fietsroute verkennen. Je krijgt aan het onthaal een fietskaart die je gidst langs de sporen in het landschap van het rijke verleden van de Zwinstreek. Wie de QR-code op de fietskaart scant, krijgt onderweg meldingen. Je ziet zo archeologische vondsten in het landschap om je heen verschijnen op je smartphone.

De Virtual Reality-kijkers langs de route helpen je verbeelding een heel eind onderweg. Wie door een kijker loert, komt vanuit het huidige landschap virtueel terecht in de bruisende middeleeuwse havenstadjes. Op onze alumnidag staan experten uit de vakgroep Archeologie je te woord aan de kijkers van Sluis (11.00 uur- 14.00 uur) en Monnikerede (12.00 uur – 15.00 uur).

Let wel: we organiseren geen fietsverhuur. Je legt het parcours af met je eigen fiets. Het spreekt voor zich dat je op eigen initiatief fietsen kan huren bij één van de vele fietsverhuurders in Knokke-Heist.

VR-kijker in Sluis

Bemand tussen 11.00 uur en 14.00 uur door dr. Maxime Poulain.
Maxime Poulain is postdoctoraal medewerker van de vakgroep archeologie en is gespecialiseerd in de materiële cultuur en de architecturale omgeving van de Zwinhavens.

VR-kijker in Monnikerede

Bemand tussen 12.00 uur en 15.00 uur door dr. Jan Trachet.
Jan Trachet is postdoctoraal medewerker van de vakgroep archeologie en is gespecialiseerd in het middeleeuwse maritieme landschap van de Zwinstreek.

Afstanden

Je kan er tijdens de alumnidag voor kiezen om de fietsroute geheel of gedeeltelijk af te leggen. Onze experten zijn opgesteld aan de kijkers van Sluis en Monnikerede, maar je kan uiteraard ook verder fietsen naar de kijkers van Damme en Brugge. Je krijgt aan ons onthaal een fietskaart mee.
Om je dag goed te plannen geven je alvast een idee van de afstand.

Zwin Natuur Park tot Sluis: 8 km.
Sluis tot Monnikerede: 8 km.
Monnikerede naar Zwin Natuur Park: 19 km, via het andere deel van de lus.
Wanneer je naar de twee bemande kijkers fietst en wat tijd uittrekt voor de uitleg van onze experten, duurt dat ongeveer drie tot vier uur en leg je 35 km af.
Rij je van Monnikerede verder naar Damme, dan fiets je 44 km.
Wil je de hele fietsroute afleggen, dan heb je 58 km in de benen.
Bij inschrijving via Infinitum kan je aanduiden of je deelneemt aan een fietstocht. Indien er weinig fietsers zijn, organiseren we een begeleide tocht.

Reageer of discussieer mee

Vond u QR Code Fietsroute Gent nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “QR Code Fietsroute Gent” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…