QR-code fysieke activiteiten

QR-code fysieke activiteiten

In zes grote studentensteden gaan vandaag de introductieweken van start. Net als vorig jaar moeten nieuwe studenten rekening houden met coronamaatregelen. Al mogen er – tot groot genoegen van de studenten – op veel plekken wel fysieke bijeenkomsten worden gehouden. En dat is volgens de organisatoren ook hard nodig.

In Rotterdam, Leiden, Utrecht, Groningen, Delft en Maastricht gaan de introductieweken van start. De organisaties moesten met verschillende scenario’s rekening houden. Toch hebben ze zoveel mogelijk ingezet op fysieke bijeenkomsten. Zoals het terrasfestival van de Groningse KEI-week. “Het oorspronkelijke idee was om een festival te organiseren”, vertelt voorzitter van de KEI-week Willemijn Griep aan EditieNL. “Maar een festival was niet haalbaar omdat we te veel deelnemers hebben. Daarom hebben we voor een terrasfestival gekozen.”

Op een terrein buiten de stad zijn twee terrassen georganiseerd voor elk 500 mensen. “In totaal kunnen daar duizend studenten heen om met hun KEI-groepjes biertjes te drinken. We werken met tijdsloten en er is een app voor de evenementen waar je je kunt inschrijven”, gaat ze verder. “De infomarkt is nu twee dagen in plaats van een. We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk in te zetten op fysieke ontmoetingen.”

En dat is volgens Griep hard nodig. “Studenten zitten al te lang thuis in hun eentje achter de laptop. Er is veel behoefte aan fysieke ontmoetingen en zo kunnen we ze dat bieden.”

‘Fijn om fysieke activiteiten te organiseren’

Dat merkt ook Merel Smeets van de Utrechtse Introductie Tijd UIT 2021. “Het is heel fijn om weer fysieke activiteiten te mogen organiseren. We hebben ook een deel online omdat het om heel veel studenten gaat. Vandaag mogen er tweeduizend studenten fysiek aanwezig zijn in Utrecht. Dat gedeelte was binnen 36 uur uitverkocht.”

De organisaties van de introductieweken houden op verschillende manieren rekening met de maatregelen. In Groningen wordt gebruikt gemaakt van Testen voor Toegang. De studenten moeten een geldige QR-code hebben. Ze moeten dus getest of gevaccineerd zijn.

In Utrecht worden de evenementen gezien als doorstroomlocaties. Daar geldt de anderhalvemeterregel. “We hebben speciale crews die daar toezicht op houden en we hebben alle mentoren er op gewezen op de onderlinge afstand te letten.”

Reageer of discussieer mee

Vond u QR-code fysieke activiteiten nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “QR-code fysieke activiteiten” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…