QR code maken en inzetten voor marketing

QR code maken en inzetten voor marketing

QR code maken. Gratis tips om een QR code succesvol in te zetten. Wil je een QR code maken? Met wat voor doel wil je deze QR code maken? Weet je wat een QR code is en wat je met een QR code kan?

Er is over de QR code inmiddels veel informatie te vinden op internet. Althans veel? Op de meeste websites vind je exact dezelfde informatie over hoe de QR code werkt, wie hem uitgevonden heeft en waar QR code voor staat. Leuk natuurlijk maar dan heb je niets aan een QR code. De QR code wordt nog maar door weinig ondernemers gebruikt en de meeste ondernemers die hem gebruiken, gebruiken hem verkeerd. Dit is één van de redenen dat de QR code nog steeds niet is doorgebroken bij het grote publiek.

Voor wie nog niet weet wat een QR code is en wat je ermee kan ontkom ik er niet aan eerst een beknopte uitleg te geven van de QR code.

QR code maken: wat is een QR code?

Een QR code is een twee dimensionale streepjescode. Deze code is in 1994 ontwikkeld door Denso Wave. De afkorting QR staat voor Quick Response. Hoewel het de bedoeling was dat de code snel decodeerbaar moest zijn is dat niet helemaal gelukt naar mijn mening. Om de code te decoderen heb je een smartphone nodig en een app. Er zijn diverse apps gratis te downloaden voor verschillende platvormen maar hier zit hem nu juist het probleem. Wie een QR code wil scannen moet dus een app op zijn of haar smartphone geïnstalleerd hebben wat een grote drempel is voor de gebruikers. Wanneer veel meer ondernemers de QR code goed zouden inzetten zou een QR code reader door smartphone fabrikanten al voorgeïnstalleerd zijn wat het gebruikersgemak enorm zou verhogen en hiermee de afkorting Quick Response meer tot zijn recht zou komen.

QR code maken: Wat kan je met een QR code?

Je kan met een QR code bijvoorbeeld de URL van uw website coderen en deze QR code afdrukken bij een advertentie in de krant. Wanneer de QR code gescand wordt zal de smartphone direct de website tonen. Deze methode bespaart de gebruiker het moeizaam intypen van een URL op een smartphone. Maar het blijft niet bij het simpel openen van een URL je kan ook E-mailadressen, contactinformatie (vCards), agenda afspraken, geo-locaties, sms berichten, telefoonnummers en teksten opnemen in een QR code. Even scannen met een smartphone en er staat een afspraak in uw agenda of de gps van uw smarthone brengt u naar een bepaalde locatie.

QR code maken: de kosten

Dat klinkt duur! Wat zijn de kosten om een QR code te laten maken? Het zal u wellicht verbazen maar het kost enkel wat tijd om een QR code te maken. Wij hebben een gratis QR code generator voor u online staan waarmee u snel en simpel een QR code kan maken. Maar voordat u een QR code gratis gaat maken vraag ik om goed na te denken wat het doel is van de QR code die u wilt gaan maken. Dit vraag ik omdat vele ondernemers de QR code niet correct gebruiken. Ze linken bijvoorbeeld naar een website die niet mobiel is, plaatsen de QR code op hun website (alsof men met een smartphone een QR code zou gaan scannen op een desktop….) of drukken een QR code af op een visitekaartje. Dat laatste is niet direct een fout maar naar mijn smaak misstaat een QR code op een visitekaartje.

QR code maken? Wees creatief!

Voor het simpel doorsturen naar een website is een QR code niet bedoeld. Denk eens creatief na waarmee een QR code echt een toegevoegde waarde krijgt binnen jouw bedrijf.

Voorbeeld QR code:

Je loopt op zondagmiddag langs een makelaarskantoor en ziet op één van de posters in de etalage jouw droomhuis. De makelaar heeft voor dit droomhuis slechts 1 a4tje ruimte beschikbaar in zijn etalage. Hoe mooi zou het zijn wanneer er een QR code op afgedrukt is die je na het scannen een video of fotoreportage laat zien van deze woning? Of dat je direct na het scannen een afspraak kan maken om deze woning te bezichtigen?

Ben jij creatief genoeg om een goede QR-code te maken? Maak een QR code gratis met onze QR code generator en mail ons waarvoor je hem gebruikt. De beste inzendingen belonen we met een heel artikel op deze website dat gegarandeerd veel exposure zal genereren.

Gratis QR code maken

Heb je een goed idee? Maak dan een gratis QR code met onze gratis QR code generator.

Reageer of discussieer mee

Vond u QR code maken en inzetten voor marketing nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “QR code maken en inzetten voor marketing” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…