QR-code ontdekt op Byzantijnse fresco in St. Nicolaaskerk

QR-code ontdekt op Byzantijnse fresco in St. Nicolaaskerk

Ligt er echt een spannend mysterie op de loer in de muren van de St. Nicolaaskerk in Demre, Antalya? Lees verder om erachter te komen! April Fools’ Day; pas op, want niets is wat het lijkt vandaag! Naarmate hoaxes steeds geavanceerder worden, is het soms moeilijk om de dwaas te blijven en niet de dwaas. Plus, met de toevoeging van mediagrappen en technische tools zoals de QR Code-oplossing, is het een uitdaging om deze dag scherp te blijven. Dus terwijl je geniet van wat de Schotten zouden noemen in het Gaelic “Huntigowk Day” (jagen op de koekoek of een dwaas persoon), laat ons je meenemen op een reis om de verschillende manieren te ontdekken waarop mensen de 1 april-tradities over de hele wereld vieren.

QR-code leidt naar een Byzantijnse whodunnit

Academische geleerden en experts op tal van gebieden zijn verbijsterd door het verschijnen van een QR-code op een van de gewaardeerde Byzantijnse fresco’s van de katholieke kerk St. Nicholas. Zoals afgebeeld, houdt een heilige een tablet omhoog gegraveerd met wat lijkt op een QR-code zonder logo of frame. Christelijke curatoren van de Demre, Antalya-kerk in Turkije splijten hun kieuwen over dit spannende mysterie en vroegen zich af of dit een poging is om een ​​alternatief religieus-historisch enigma van Dan Brown te herscheppen. Verbaasd over hun vondst pakte het personeel onmiddellijk hun telefoons om de QR-code te scannen en dit raadsel te ontrafelen. Vurige theorieën waren er in overvloed onder zowel restaurateurs als curatoren; zou het leiden tot een pdf van een oude bijbel? Koppel ze aan het socialemedia-account van de dader voor meer aanwijzingen? De realiteit van de zaak, hoewel opwindend, leidde hen alleen maar naar een 1 april-farce. Onnodig te zeggen dat ze met hun vinnen in de knoop zaten.

Dus ligt er echt een spannend mysterie op de loer in de muren van de St. Nicolaaskerk in Demre, Antalya? April Dwazen! Het is nooit gebeurd.

Wat is 1 april?

Al eeuwenlang over de hele wereld gevierd, op de een of andere manier, valt April Fools’ Day elk jaar op 1 april. Het is een dag die beroemd is geworden door mensen die grappen, grappen en hoaxes uithalen. Let op: grappenmakers worden steeds creatiever.

Geschiedenis van de Dag van de Dwazen van april

In tegenstelling tot QR-codes, die beslist en beroemd werden ontwikkeld in 1994 door Masahiro Hara van het Japanse bedrijf Denso Wave, heeft de geschiedenis van April Fools ‘Day geen vast oorsprongsverhaal. In navolging van de bedrieglijke aard van de dag, is het moeilijk om een ​​exacte datum vast te pinnen op het begin, maar conclusies en verbanden kunnen zeker worden gemaakt. Er wordt bijvoorbeeld gedacht dat de dag zijn oorsprong heeft in het oude Romeinse festival Saturnalia. Gevierd tijdens de laatste weken van december, werd de god Saturnus geëerd met de gebruikelijke tempeloffers, ja, maar vieringen evolueerden naar een carnaval waarin meester en dienaar maatschappelijke grenzen overschreden en van plaats verwisselden.

Een soortgelijk feest, hoewel niet gerelateerd aan het Romeinse feest, vond plaats in Europa tijdens de Middeleeuwen, genaamd The Feast of Fools. Op 1 januari werd een schijnbisschop of paus gekozen, kerkelijke rituelen werden geparodieerd en de verdeling van de maatschappelijke klassen werd omgedraaid.

Maar misschien heeft het roepen van dwaasheid te maken met de Europese overgang van de Juliaanse kalender naar de Gregoriaanse kalender tijdens de Middeleeuwen, waardoor de nieuwjaarsvieringen in wezen verschuiven van de laatste week van maart naar eind december. Degenen die oudejaarsavond op 1 januari hebben gevierd, hebben misschien de spot gedreven met degenen die het op een andere dag vierden (*hoest* 1 april *hoest*), waardoor het 1 april werd.

Laat het aan de dag van de dwazen over om de wateren te modderen. Hoewel de geschiedenis van April Fools’ Day ongrijpbaar blijft, laten we in plaats daarvan eens kijken naar hoe verschillende landen de traditie voortzetten van het planten van rode haring en het voor de gek houden van elkaar.

Frankrijk

Dichter Eloy d’Amerval publiceerde in 1508 zijn boek “Le Livre de la Deablerie”, een boek over snode complotten tussen Lucifer en Satan. Dit boek is misschien de eerste plaats waar naar “le poisson d’Avril” (aprilvis), de Franse term voor aprilgrappen, wordt verwezen.

In Frankrijk is het, vooral onder kinderen, gebruikelijk om als 1 aprilgrap een papieren visje op een nietsvermoedend slachtoffer te plakken zonder opgemerkt te worden. Zodra de vis is ontdekt, schreeuwt de grappenmaker de beruchte “poisson d’Avril” -zin. Van nieuwslezers en de media is ook bekend dat ze smerige verhalen publiceren die bijna echt lijken, maar subtiele verwijzingen naar vissen maken als een aanwijzing voor het publiek om de list te ontmaskeren.

Ierland

In Ierland en in het hele Verenigd Koninkrijk krijgt de vroege vogel natuurlijk de worm, maar de vroege grappenmaker lacht ook het laatst. In dit deel van de wereld zijn grappen een activiteit die strikt voorbehouden is aan de ochtend. Als een joker het nodig acht om een ​​trucmiddag te spelen, zijn zij het die de aprilgrap worden.

Bij een traditionele grap in Ierland hoort een brief. De dwaas vertrouwt zijn slachtoffer een zeer belangrijke brief toe met de opdracht deze in een eindeloze lus aan iemand anders te geven. Als iemand het zou begrijpen en de brief zou openen, zouden ze een variatie lezen van ‘stuur de dwaas verder’.

Oekraïne

Humorina, opgericht in 1972 door het Odessa KVN-team na de decimering van alle KVN-tv-shows, is een jaarlijks festival dat wordt gehouden in Odessa, Oekraïne. Om humor en gelach te vieren, wordt in het stadscentrum een ​​grote parade gehouden met mensen die zich verkleden in grappige kostuums, en optredens worden gehouden door muzikanten, cabaretiers en clowns om gelach, bedrog en humor te verspreiden.

Griekenland

Boven is beneden en links is rechts, en in sommige delen van Griekenland wordt aangenomen dat regen op 1 april geneeskrachtige eigenschappen heeft. En terwijl sommigen van ons sterk geloven dat lachen het beste medicijn is, genieten Grieken op 1 april van een goede grap door geluk en welzijn toe te kennen aan elke succesvolle grappenmaker.

Schotland

Als je onze inleiding leest, dan ben je al bekend met Schotlands beruchte “Huntigowk Day” of jaag op de koekoek of de dwaasdag. Een ander opmerkelijk aspect van de Schotse April Fools ‘Day is dat het niet op één dag wordt gevierd. Nee, de festiviteiten duren de twee eerste dagen van april. De eerste dag is gewijd aan de grappen en hoaxes van April Fools (maar onthoud, alleen tot 12.00 uur!) Terwijl de tweede dag de beroemde Preen-tail-dag of Tailie Day wordt genoemd, wanneer mensen papieren staarten op elkaars rug plakken.

India

Van 17 maart tot 18 maart heeft India zijn eigen feest om de geneugten van de lente te vieren. Hoewel Holi, een oud hindoefestival, geen verband houdt met de Dag van de Dwazen van april en bedrog, viert het de eeuwige en goddelijke liefde van Radha Krishna. Het wordt het Festival van de Lente, het Festival van Kleuren en het Festival van de Liefde genoemd en wordt herdacht met een explosie van kleuren en feestelijke vreugdevuren. Het is de feestelijke dag om een ​​einde te maken aan en zich te ontdoen van fouten uit het verleden, om conflicten te beëindigen en om te vergeven en te vergeten.

In de afgelopen jaren nemen de jongere generaties ook deel aan de door het Westen beïnvloede traditie van April Fools ‘Day door elkaar in de maling te nemen en “April Fools!” te roepen.

Verenigde Staten

Anders dan in het VK is April Fools’ Day ongegeneerd een feest dat de hele dag duurt. Tijd beschermt je niet tegen gekkigheid, want hoaxes en aprilgrappen mogen tot ver na het middaguur doorgaan. Op deze dag zijn er tal van nep-aankondigingen, vooraf geplande grappen en uitgebreide grappen worden uitgehaald tegen vrienden en familie, en onheil in de media wacht goedgelovige lezers en luisteraars met goed gemaakte smerige verhalen.

Als een lange traditie van bedrog met misleidende grappen en ondeugende dwaasheid, hebben de tradities van April Fools een lange, maar mysterieuze geschiedenis. Van The Feast of Fools tot een verandering in kalenders, tot oude Romeinse vieringen, het is interessant om op te merken dat de traditie van lachen en humor doorgaat en jaar na jaar met plezier duivelse dingen blijft verspreiden. Fijne 1 april-dag van Bitly!

Reageer of discussieer mee

Vond u QR-code ontdekt op Byzantijnse fresco in St. Nicolaaskerk nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “QR-code ontdekt op Byzantijnse fresco in St. Nicolaaskerk” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…