QR code scannen: zo doe je dat voor Android en iOS

QR code scannen: zo doe je dat voor Android en iOS

Wie goed oplet komt op een dag verschillende QR codes tegen. Denk bijvoorbeeld aan een code op een voedselverpakking of op een poster bij te tramhalte. Benieuwd wat er verstopt zit onder het vreemde vierkantje met pixelige blokjes? Dan moet je de QR code scannen.

Wacht even, je hebt geen app op je smartphone om de code te scannen? Verspil dan geen ruimte op je smartphone om er snel een te downloaden. Je hebt namelijk geen app nodig om de QR code te scannen. Hoe je dit wel kunt doen op iOS en Android? Dat leggen we hieronder uit.

QR code scannen op Android

Smartphones waarop Android 9 (of nieuwere) software is geïnstalleerd kunnen direct vanuit de camera app een QR code scannen. Dit dankzij de QR scanner van Google Lens. Om een code te scannen hoef je daarom alleen maar de camera app te openen en de camera op een QR code te richten. Als je op het scherm van je smartphone kijkt zul je zien dat Google Lens direct de URL van de pagina detecteert en aan je laat zien.

Heeft jouw smartphone geen Android 9 maar bijvoorbeeld Android 8? Dan kun je gebruik maken van Google Assistant om een QR code te scannen. Activeer Google Assistant op de door jou gebruikelijke manier, klik op het lens-icoontje onderin het scherm, en richt de camera van je smartphone op de QR code die je wilt scannen. Hierna verschijnt er de link van de code op je beeldscherm.

QR code scannen

Maakt jouw smartphone gebruik van Android 7 of lager? Dan moet je helaas wel een QR app downloaden om de code te kunnen scannen.

QR code scannen op iOS

Een QR code scannen op iOS werkt eigenlijk net zo simpel als op Android. Open de camera van de smartphone, richt de camera op de code en vervolgens verschijnt er een notificatie bovenin je beeldscherm. Je hoeft dus niet eens een foto te maken; de camera herkent de code vanzelf. Als je op de notificatie bovenin je beeldscherm klikt dan leidt dit naar de link die bij de QR code hoort.

Foto: Photo by ThisIsEngineering from Pexels

Reageer of discussieer mee

Vond u QR code scannen: zo doe je dat voor Android en iOS nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “QR code scannen: zo doe je dat voor Android en iOS” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…