QR-code-stappen in Utrecht

QR-code-stappen in Utrecht

Voorzichtig gedans. Een natte, onstuimige tongzoen. Terwijl Utrecht loskomt tijdens de eerste QR-code-stapavond, zitten de ongevaccineerden op kleedjes en kijken toe. Het feest dat Jonathan Kleppe (31) dacht aan te treffen in zijn oude stamkroeg De Flater moet hij zelf nog bouwen. Het is wat stilletjes, zo rond tienen. De muziek staat zacht, alsof het een doorsnee borrelavond is en niet de eerste feestavond sinds lange tijd.

Hij port het personeel op. De muziek gaat harder en de discolichten aan. Het werkt: er ontstaat een rij nieuwsgierige feestgangers. De reus van een barman in zijn witte tanktop zweept de binnendruppelende mensen verder op. Maar het is nog aftasten, schuifelen op barkrukken.

Tot die ene zomerhit, Alors on danse, uit de speakers klinkt. Alsof iedereen denkt: waarom ook niet, het kan weer, en de schaamte van zich afschudt. En om 21.59 is-ie er dan: de eerste tongzoen, even nat als onstuimig.

Genieten, met die dansende dames

Buiten staat Kleppe een beetje trots te kijken. “Zonder ons was het een dooie boel gebleven.” Het voelt heel goed, zegt hij, om weer te dansen nu de anderhalve meter eraf is. Als ondernemer in de evenementenbranche heeft hij flinke klappen gehad. Maar vanavond kan hij dat vergeten.

Naast hem staat beveiliger Farid Karim (47) met zijn telefoon in de aanslag. De man met de brede lach die geduldig QR-codes scant en om id-kaarten vraagt, heeft een turbulent leven. Vanmorgen beveiligde hij nog een GGD-locatie in Nijmegen. Na twaalven moet hij naar een bedrijf in Amsterdam. Morgenavond pas ziet hij zijn vrouw en kinderen weer. Maar hij is alleen maar blij. “Ik vind het genieten zo, met al die dames die dansen.” En niemand zeurt dat hij de de QR-codes van de bezoekers moet checken, tot nu toe. Zelf heeft hij er ook geen bezwaren tegen. Hij begrijpt wel dat dit soort middelen nodig zijn, want hij vervoert in zijn andere baan, als ambulancechauffeur, nog steeds rochelende mensen met ademnood naar de ic.

Geroezemoes, gedimd licht, hapjes die rondgaan

Even verderop, op het Stadhuisplein, is de sfeer behoorlijk anders. Aan de ene kant van het plein is de horeca volgestroomd, en aan de andere kant van het plein, zitten ongevaccineerden op kleedjes. Het is een gezellige bedoeling, met geroezemoes, gedimd licht en hapjes die rondgaan.

Deze actie, die spontaan in een aantal appgroepen ontstond, gaat om veel meer dan ‘een eigen feestje bouwen’, zegt Diane Moolhuijsen, het gaat om ‘fundamentele zorgen’. Ze wil als enige in het gezelschap haar naam geven na aarzelen, want het wantrouwen in de media is groot. De man naast haar heeft zijn abonnement op Trouw al opgezegd.

Reageer of discussieer mee

Vond u QR-code-stappen in Utrecht nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “QR-code-stappen in Utrecht” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…