QR-code tonen? Bij Schouwburg Hengelo moest dat al

QR-code tonen? Bij Schouwburg Hengelo moest dat al

Vanaf zaterdag 25 september kom je het café, stadion of theater alleen nog maar in met een coronatoegangsbewijs. Bij Schouwburg Hengelo moet je al sinds het begin van het nieuwe seizoen de QR-code (op de mobiel of op papier) en een identiteitsbewijs tonen. En dat blijkt toch even wennen. Directeur Raoul Boer over het hoe en waarom.

Waarom zijn jullie alvast begonnen?

„We wisten dat het eraan zat te komen. Om dan eerst een korte periode op die anderhalve meter te blijven handhaven, leek ons niet gewenst. Bovendien hadden we weer een aantal voorstellingen moeten verplaatsen, omdat die niet geschikt zijn voor 250 bezoekers. Want dat is het aantal mensen dat we dan maximaal binnen konden hebben. Nu zijn er dat zo’n 600.”

En werkt het?

„Het is wennen. Ondanks dat we bezoekers via onder meer de mail hebben ingelicht, blijkt toch niet iedereen op de hoogte dat ze de code moeten laten zien. Of het lukt ze niet, want je moet wel enige technische vaardigheden hebben om hem op de mobiel te krijgen. En soms zijn mensen hun rijbewijs vergeten. Of ze denken genoeg te hebben aan hun gele inentingsboekje. Maar dat mogen we niet goedkeuren.”

En dan?

„Als het niet ter plekke is op te lossen, moeten we mensen naar huis sturen. Dat is verschrikkelijk, maar we hebben geen keuze. Want stel dat we later toch een besmettingshaard blijken te zijn, dan lopen we het risico dat we dicht moeten. En dan zijn veel meer mensen de dupe.”

Snappen mensen dat een beetje?

„Sommigen wel, anderen worden razend. Alsof het onze eigen keuze is. Dat is niet zo. We doen precies wat er gezegd wordt. Wat we daar zelf ook van vinden. Het is al ingewikkeld genoeg.”

Ben je blij dat het straks algemeen verplicht is?

„Ja, want dat geeft duidelijkheid. Dan zal het ook best nog even wennen worden, maar op een bepaald moment weet iedereen niet beter.”

Reageer of discussieer mee

Vond u QR-code tonen? Bij Schouwburg Hengelo moest dat al nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “QR-code tonen? Bij Schouwburg Hengelo moest dat al” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…