QR-codeafstand: hoe groot moet een QR-code zijn in relatie tot de scanafstand?

QR-codeafstand: hoe groot moet een QR-code zijn in relatie tot de scanafstand?

Tijdens deze ongelukkige tijd van de coronaviruspandemie zijn QR-codes een van de best mogelijke manieren voor bedrijven om girale betalingen te ontvangen en om informatie met klanten te delen zonder fysiek contact. Maar weet u hoe groot uw QR-codes moeten zijn om zelfs op afstand de beste scans te garanderen? Lees verder om erachter te komen.

Wat is de afstand van de QR-code?

De afstand van de QR-code verwijst naar de grootte die een QR-code moet hebben in verhouding tot de afstand vanaf waar deze wordt gescand. Bij het ontwerpen van QR-codes voor drukwerk is het belangrijk om dit aspect in gedachten te houden om ervoor te zorgen dat gebruikers geen problemen ondervinden bij het scannen van uw QR-codes. Door uw QR-code met het juiste formaat te ontwerpen, kunnen gebruikers ze op afstand scannen. Hoe verder weg ze kunnen worden gescand, hoe groter de kans dat u meer totale scans krijgt.

Hoe helpen QR-codes bij contactloze informatieoverdracht?

Tijdens een pandemie zoals het coronavirus is het belangrijk om geen contante betalingen te doen en mogelijk besmette oppervlakken aan te raken om de kans op verspreiding van de ziekte te verkleinen. QR-codes zijn een van de best mogelijke manieren om dit te doen, omdat gebruikers betalingen kunnen doen en informatie kunnen delen zonder iets fysiek aan te raken, behalve hun eigen smartphones. Italië is een van de landen die helaas het hardst is getroffen en heeft al QR-codes geïmplementeerd voor girale en contactloze betalingen in een poging om kleine bedrijven te ondersteunen. Andere bedrijven kunnen dus profiteren van de contactloze kracht van QR-codes en deze op gedrukte materialen plaatsen zodat gebruikers betalingen kunnen doen of relevante informatie kunnen delen.

Over het algemeen zijn QR-codes het perfecte hulpmiddel voor zaken als:

 • QR-code voor Contactloos mobiel betalen.
 • QR-code voor Bitcoin en cryptocurrency-betalingen.
 • QR-code voor Handige wifi-toegang.
 • QR-code voor Contactloze kaartverkoop.
 • QR-code voor Contactloze toegang tot gebouwen, kantoren of evenementen.
 • QR-code voor Algemene informatie delen voor koppelingen naar sociale media, pdf’s, video’s, afbeeldingen en websitekoppelingen.
 • QR-code voor Digitale bonnen.
 • QR-code voor Digitale visitekaartjes.
 • QR-code voor Marketing & sales content van bedrijven.
 • QR-code voor Het verzenden van e-mails en sms-berichten.

QR-codes scannen vanaf een minimale afstand

QR-codes kunnen eenvoudig vanaf een korte afstand worden gescand. In tegenstelling tot NFC-technologie met een straal van 4 cm (1,5 inch), hebben QR-codes een minimale straal van 25 cm (10 inch), die vervolgens wordt opgeschaald afhankelijk van de grootte van de QR-code. De enige vereiste is dat de QR-code minimaal 2 x 2 cm (0,8 x 0,8 inch) is, anders kan een QR-codescanner problemen hebben met het scannen en kunnen kijkers moeite hebben met het lezen ervan.

QR-codes die vaak op korte afstand worden gescand, zijn onder meer:

 • QR-code op Displayborden of tafeltenten voor mobiel betalen.
 • QR-code op Print tijdschriften en kranten.
 • QR-code op Post, facturen, bonnetjes en papierwerk.
 • QR-code op Visitekaartjes afdrukken.
 • QR-code op Affiches of advertenties voor het openbaar vervoer.
 • QR-code op Menu’s.
 • QR-code op Flyers en folders.
 • QR-code op Produkt verpakking.
 • QR-code op Digitale platforms (sociale media, e-mails en bestemmingspagina’s).
 • QR-code op Ticketing systemen en print tickets.

Het belangrijkste punt hier is dat alle elementen uit de bovenstaande lijst kunnen worden gebruikt voor contactloze marketing en mobiele betalingen dankzij QR-codes. Bovendien zijn ze ook handig voor gebruikers, omdat men niet hoeft te zoeken naar links of een apart betalingssysteem. Ze kunnen gewoon de QR-code scannen en worden automatisch verbonden met het juiste digitale content- of betalingsplatform.

De maat die nodig is voor een QR-codescan op korte afstand

Hoewel er een minimale QR-code van 2 x 2 cm (0,8 x 0,8 inch) is, kunt u QR-codes zo groot maken als u nodig heeft, zolang u afbeeldingen van hoge kwaliteit gebruikt, zodat de pixels niet te wazig worden. Bij het ontwerpen van een QR-code die moet worden gebruikt voor een minimale afstandsscan, moet u ook rekening houden met de plaatsing. Als u bijvoorbeeld een QR-code gebruikt op een gedrukte advertentie in een trein, moet u nadenken over waar deze wordt gescand. Het kan zijn dat niet alleen de mensen die ernaast zitten de QR-code willen scannen, maar ook mensen van andere stoelen. Daarom moet de QR-code groot genoeg worden gemaakt om voor deze variabelen te kunnen worden aangepast. Gebruik als algemene vuistregel grotere formaten om te voorkomen dat eventuele QR-codescans verloren gaan.

QR-codes scannen vanaf een lange afstand

Hoe verder weg het scannen van de QR-code moet plaatsvinden, hoe groter de QR-code moet zijn. Als je een QR-code op bijvoorbeeld een billboard-advertentie plaatst, moet de QR-code op grote afstand scanbaar zijn om nog te werken. Andere soorten QR-codes die van ver worden gescand, zijn onder meer:

 • QR-code op Affiches
 • QR-code op Displays
 • QR-code op Winkelruiten
 • QR-code op Voertuigen

Voor sommige van deze methoden konden QR-codes nog steeds vanaf een korte afstand worden gescand. Maar je wilt er altijd voor zorgen dat de maximale scanafstand ook mogelijk is, zodat je geen potentiële klanten verliest.

Reageer of discussieer mee

Vond u QR-codeafstand: hoe groot moet een QR-code zijn in relatie tot de scanafstand? nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “QR-codeafstand: hoe groot moet een QR-code zijn in relatie tot de scanafstand?” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…