QR-codes als oplossing personeelstekort horeca: Bossche Teuntje doet het

QR-codes als oplossing personeelstekort horeca: Bossche Teuntje doet het

Horecaondernemer Teuntje Veenstra is een van de mensen die vanwege fikse personeelstekorten QR-codes gebruiken als oplossing in haar Bossche restaurant. Die zwart-wit geblokte code moet het restaurants en cafés makkelijker maken om bestellingen op te nemen en rekeningen te brengen.

Veel horecaondernemers kampen met grote personeelstekorten. Dan resten vaak nog maar twee opties volgens Gerard Brouwer, directeur van bestelapp Scanfie. De deuren sluiten of QR-codes gebruiken.

‘Gemakkelijk’ alternatief

Teuntje Veenstra is bedrijfsleider van restaurant Van Aken en is blij met de overschakeling naar de codes. “We hebben een groot terras met ingangen van drie kanten. Om dat te laten lopen hebben we veel personeel nodig en dat is nu lastig te krijgen. Gasten kunnen via de QR-code van de menukaart bestellen zonder dat er iemand naar hen toe komt en dat scheelt ons veel personeelskosten. Ook lopen er geen mensen weg van het terras zonder te betalen.”

Op een drukke dag kan Teuntje daardoor wel vier tot vijf man personeel besparen.

Dat nu meer restaurants werken met QR-codes komt voor een deel ook door de coronacrisis. Dat ziet betaaldienstverlener PAY.nl. Betalingen via QR-codes zijn sinds de pandemie met tweeduizend procent toegenomen.

Niet voor iedereen

Maar die opmars van de kleine blokjes heeft niet voor iedereen een positieve uitwerking. Er is een club mensen voor wie de QR-code een hele uitdaging kan zijn. Denk aan ouderen of slechtzienden.

Teuntje probeert ook zeker met die mensen rekening te houden. “Ik had in het begin ook mijn twijfels. Het leek mij namelijk niet zo gastvrij. Dit jaar moesten we er wel aan geloven vanwege weinig en nieuw personeel.” Toch zorgt ze ervoor dat er iedere dag genoeg bediening rond blijft lopen. “Een praatje maken met gasten blijft ook altijd leuk.”

Reageer of discussieer mee

Vond u QR-codes als oplossing personeelstekort horeca: Bossche Teuntje doet het nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “QR-codes als oplossing personeelstekort horeca: Bossche Teuntje doet het” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…