QR codes en phishing

QR codes en phishing

Wanneer je nu op zoek gaat naar QR codes, lees je niets anders dan:

Politie waarschuwt voor phishingaanvallen via qr-codes
Politie waarschuwt voor internetcriminelen die QR-codes gebruiken
Politie waarschuwt voor phishing met QR-codes
Politie waarschuwt voor oplichting via QR-codes
Nieuwe truc cybercriminelen: phishing met gevaarlijke QR-codes in mails en brieven

Veel om zorgen te maken, cybercriminelen, phishingaanvallen, internetcriminelen en ga zo verder. Maar moeten we ons wel zorgen maken? Is de zorg wel zo groot? Bij mij gaat de vraag opkomen: Criminelen sturen emails met QR codes, die je moet scannen vanuit de mail naar telefoon. Dat klinkt zo omslachtig. Ja, wanneer je post (je weet wel, papier wat je op de deurmat krijgt) opgestuurd krijgt met een QR code erin, waar staat betaal dit en scan de code. Dan gaat er toch een lampje branden bij je zelf?

QR codes via email, klopt niet

Een crimineel gaat geen flyers printen met daarbij reclame maken voor een bedrijf met een code erop, die je kan scannen. Nee, dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Wel over post van bijvoorbeeld:

  • QR code ontvangen van de belastingdienst
  • QR code ontvangen van de bank
  • QR code ontvangen van een incassobureau

de belastingdienst stuurt geen QR codes, ook de bank niet misschien een incassobureau wel. U weet zelf wel of u een schuld heeft ja of nee. Ja altijd op uw hoede zijn om iets te betalen, tenzij u veel geld heeft en dat u niets uitmaakt in dat geval kunt u altijd de QR code scannen in de header en 1,50 euro doneren aan ons. Anders, gewoon voorzichtig zijn.

Reageer of discussieer mee

Vond u QR codes en phishing nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “QR codes en phishing” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…