QR-codes in het Pajotse landschap linken naar Wikipedia

QR-codes in het Pajotse landschap linken naar Wikipedia

QR-codes linken je in het Pajotse landschap en de Zennevallei vanaf nu door naar artikels over erfgoed en landschap op Wikipedia. Dankzij de technologie van QR-pedia laadt het artikel meteen in de taal van het toestel dat de QR-code scant. In Herne, Roosdaal en Ternat kan je ondertussen de eerste codes scannen.

QR-PZ is een project om QR-codes in het landschap van Pajottenland en Zennevallei te integreren. Dit met als doel om erfgoed en natuur te ontsluiten op een respectvolle manier tegenover haar omgeving. Met dit project kunnen gemeenten of andere initiatiefnemers de verhalen achter deze plekken delen met hun bewoners en bezoekers. “De bordjes met de QR-codes hebben als groot voordeel dat ze klein en voorzien zijn van een uniforme en tijdloze vormgeving”, zegt Tineke Moonens, cultuurbeleidscoördinator in Herne. “Op deze manier verstoren ze het landschap niet en gedrukt als sticker kunnen ze ook op bestaande borden worden aangebracht.”

Het draaiboek werd geoptimaliseerd in samenwerking met de gemeente Herne, waar je sinds mei al 12 bordjes kan scannen. “Het adviesplatform vrije tijd was meteen gewonnen voor deze QR-codes”, aldus bevoegd schepen Sandra Dero (CD&V). “Om te bepalen op welke plaatsen deze zouden komen, stelden ze een lijst op met erfgoedplekken waartussen de inwoners konden kiezen. De resultaten van de enquête bij de inwoners gaven ons een goed beeld van welke locaties een QR-code verdienen. Door de QR-codes wordt wandelen nu nog leuker en kom je heel wat te weten over de bezienswaardigheden op je pad.”

Wie graag wil leren werken met de QR-codes, kan deelnemen aan de workshop van Avansa op zaterdagvoormiddag 29 mei in Herne. Inschrijven voor de workshop kan via de website van Avansa.

Reageer of discussieer mee

Vond u QR-codes in het Pajotse landschap linken naar Wikipedia nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “QR-codes in het Pajotse landschap linken naar Wikipedia” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…