QR-codes voor horeca in Rusland, miljarden euro’s noodsteun in Maleisië

QR-codes voor horeca in Rusland, miljarden euro’s noodsteun in Maleisië

In een poging het aantal coronabesmettingen te verminderen, is het voor Russen sinds maandag verplicht om in de horeca te bewijzen dat ze gevaccineerd of immuun zijn tegen het virus, of een negatieve test hebben. Dat kunnen ze doen door het tonen van een QR-code op hun mobiel. Restaurants en cafés kunnen mensen op het terras nog serveren zonder dat ze een bewijs hoeven te laten zien. De maatregel geldt tot zeker 12 juli. Het aantal besmettingen stijgt de laatste tijd in Rusland. Vooral in Moskou is de situatie „extreem”, zei burgemeester Sergej Sobjanin volgens persbureau Reuters. Volgens hem zijn er nog nooit zoveel mensen opgenomen in het ziekenhuis door Covid-19 in het land. Maandag zijn 21.650 nieuwe positieve coronatests geregistreerd in Rusland, waarvan ruim 7.000 in Moskou.

Premier Muhyiddin Yassin van Maleisië trekt 36 miljard dollar (30 miljard euro) uit voor een coronasteunpakket. Er komt onder meer geld beschikbaar voor extra subsidies en belastingvoordelen. Ook gaat er meer geld naar het vaccinatieprogramma. De bekendmaking van de steun komt een dag nadat de lockdown in het land is verlengd voor onbepaalde tijd om een hardnekkige uitbraak van het coronavirus aan te pakken. De maatregelen worden pas weer versoepeld als het dagelijkse aantal gerapporteerde nieuwe besmettingen onder de 4.000 is gedaald, meldt persbureau Reuters. Maandag meldde het land 5.218 nieuw positieve coronatests.

Zweden versoepelt vanaf donderdag 1 juli de coronamaatregelen, heeft het ministerie van Volksgezondheid maandag bekendgemaakt. Restaurants en cafés hebben geen beperkte openingstijden meer en ook mogen er meer mensen binnen zitten. Het advies om alleen mensen binnen het eigen huishouden te zien, vervalt. Mondkapjes in het openbaar vervoer zijn vanaf donderdag ook niet meer verplicht. Volgens het ministerie zijn deze versoepelingen mogelijk nu de vaccinatiecampagne goed gaat. Meer dan 57 procent van de volwassen Zweedse bevolking heeft minstens één dosis van een vaccin gekregen. 33 procent is volledig gevaccineerd.

Reageer of discussieer mee

Vond u QR-codes voor horeca in Rusland, miljarden euro’s noodsteun in Maleisië nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “QR-codes voor horeca in Rusland, miljarden euro’s noodsteun in Maleisië” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…