QR-controle zet relaties op scherp: ‘Mijn zus noemt me een schaap’

QR-controle zet relaties op scherp: ‘Mijn zus noemt me een schaap’

Jarenlang samen met je partner en dan toch uit elkaar. Broer en zus die elkaar liever niet spreken. Het contact verbreken met je moeder door onbegrip. Opvattingen over de QR-controle en vaccineren kunnen voor veel spanning zorgen in relaties. “Corona kan de doodklap zijn voor je familie.”

Met de uitbreiding van het coronatoegangsbewijs op 6 november lijkt de vaccinatiediscussie op scherp te staan. Meer maatregelen liggen op de loer. In de horeca moest je binnen al een QR-code laten scannen, maar nu moet je ook op het terras een coronabewijs tonen. Verder is het coronabewijs ook uitgebreid naar onder andere sportscholen en doorstroomlocaties.

Gevaccineerden en ongevaccineerden komen hierdoor steeds meer tegenover elkaar te staan. In relaties kan het zorgen voor onenigheid: wat als jij en je partner anders denken over de prik?

Lotte* was al 3,5 jaar samen met haar vriendin toen corona voor problemen in haar relatie zorgde. “Elke keer als we bij haar familie waren, begonnen ze over vaccinaties en dat ik niet zo achterlijk moest doen, want het is maar een prik.”

Zelf is Lotte niet gevaccineerd, maar haar ex-vriendin was dat wel. “Zij luistert heel erg naar wat de overheid zegt en ik ben gewoon niet zo. Ik wil zelf onderzoek doen en wachten met vaccineren totdat het voor mij goed voelt.”

Einde relatie

Meningsverschillen over het nemen van de prik waren de druppel. “Op een gegeven moment werd ik boos en was ik er klaar mee om telkens voor gek te worden verklaard.”

“De verdeeldheid tussen ons werd steeds groter en er was geen respect meer. Hierdoor zal ik nu niet zo snel een relatie nemen met iemand die gevaccineerd is.” Maar niet alleen in liefdesrelaties sijpelt de strijd tussen gevaccineerde en ongevaccineerden door. Volgens Bernadette Keijzer, relatiecoach en eigenaresse van Hello Mediator, kunnen families er ook last van krijgen.

Doodklap

“Er kan een wig gedreven worden in families door verschil in perceptie. De een gelooft de informatie die je overal ziet en de ander gaat bewijs zoeken om het tegendeel aan te tonen.”

Deze verschillen kunnen vervelende uitkomsten hebben. “Corona kan de doodklap zijn voor je familie. Vooral als er al problemen speelden.”

Minder contact

Ook Dirk* kan zich hierin vinden. Zelf is hij wel gevaccineerd, maar zijn broer niet. “Hij heeft geen vertrouwen in de regering. Bij de eerste maatregelen zette hij al meteen zijn hakken in het zand.”

Hoewel zijn familie niet uit elkaar valt, blijft het voor hem storend. “Het is niet echt ruzie, maar het is lastig om met elkaar op een gelijkwaardig niveau om te blijven gaan. Je hebt toch andere gevoelens en gedachten.”

De twee hebben nu minder contact. “We fietsen nu maandelijks, maar ik moet me dan wel twee uur lang inhouden. Dat is vervelend.”

QR-code

Nu de QR-code zijn entree heeft gemaakt, lopen de spanningen nog hoger op. “Onze vader werd 75 en mijn broer moest zich laten testen. Hij had een QR-code, maar begon weer over wat een onzin dit allemaal was.”

Hoe hij er nu mee omgaat? “Ach, laat maar, denk ik vaak. De rest van de familie probeert ook vooral de lieve vrede te bewaren.”

Reageer of discussieer mee

Vond u QR-controle zet relaties op scherp: ‘Mijn zus noemt me een schaap’ nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “QR-controle zet relaties op scherp: ‘Mijn zus noemt me een schaap’” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…