QR-tegels in Utrecht vertellen over de geschiedenis van bijzondere plekken

QR-tegels in Utrecht vertellen over de geschiedenis van bijzondere plekken

Op verschillende plekken in de stad, die een belangrijke rol speelden in de geschiedenis van de Universiteit Utrecht en het UMC, liggen sinds deze week stoeptegels met daarop een QR-code. Door de code met een telefoon te scannen verschijnt allerlei informatie over de desbetreffende plek.

Het initiatief heet Utrecht Time Machine en is onderdeel van het lustrum van de universiteit en het UMC. Het idee is dat mensen met behulp van deze tegels een historische stadswandeling kunnen maken.

Nu nog liggen bij tien verschillende locaties, waaronder Achter de Dom, Janskerk, Leeuwenbergh, Sonnenborgh en Catharijneconvent de QR-tegels, maar dit moeten er uiteindelijk dertig worden. Naast de historische binnenstad komen er ook tegels op het Utrecht Science Park.

Vanaf 1 juni zijn alle dertig locaties beschikbaar in de Utrecht Time Machine lustrumapp. “Utrecht Time Machine heeft de potentie om de stad waar je woont heel veel interessanter te maken. Het is prachtig dat de eerste QR-tegel gelegd is”, zei hoogleraar en initiatiefnemer Toine Pieters.

Reageer of discussieer mee

Vond u QR-tegels in Utrecht vertellen over de geschiedenis van bijzondere plekken nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “QR-tegels in Utrecht vertellen over de geschiedenis van bijzondere plekken” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…