Raad van State: neem ook avondklok en QR-code op in coronawet

Raad van State: neem ook avondklok en QR-code op in coronawet

De Raad van State vraagt zich af of het kabinet wel genoeg instrumenten heeft opgenomen in de nieuwe coronawet. De door het kabinet voorgestelde wijziging van de Wet publieke gezondheid biedt ruimte voor quarantaine, verplicht testen en een mondkapjesplicht, maar bijvoorbeeld niet voor een avondklok, het coronatoegangsbewijs en de bevoegdheid om scholen te sluiten.

Ook vindt de Raad van State dat de wetgeving uiteindelijk beter moet worden afgestemd op de bestaande crisiswetgeving, schrijft de NOS. “In noodwetgeving is het de crux om een goede balans te vinden tussen de noodzaak om snel en flexibel te kunnen optreden (‘slagkracht’) en aan de andere kant de noodzaak van democratische legitimatie.”

Ondanks deze kritiekpunten beoordeelt de Raad van State de voorstellen van het kabinet “in beginsel positief”.

Reageer of discussieer mee

Vond u Raad van State: neem ook avondklok en QR-code op in coronawet nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Raad van State: neem ook avondklok en QR-code op in coronawet” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

black iphone 5 on brown wooden table

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…