Recentste oversterfte heeft naast corona qr code andere oorzaken, CBS doet onderzoek

Recentste oversterfte heeft naast corona qr code andere oorzaken, CBS doet onderzoek

COVID-19 was de belangrijkste onderliggende oorzaak van de toename in het aantal sterfgevallen in oktober en november, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. Volgens het CBS hebben echter ook andere, nog onduidelijke, oorzaken bijgedragen aan de recentste oversterftegolf, waarin meer mensen dan gemiddeld zijn overleden.

Wat de andere oorzaken zijn, weet het statistiekbureau nog niet. “Het aandeel van corona was nog steeds groot, maar het lijkt erop dat er meer aan de hand is dan de pandemie”, legt een woordvoerder uit. “Maar we zien in de andere doodsoorzaken nog niet duidelijk of één daarvan duidelijk bijdroeg aan de oversterfte.”

Het statistiekbureau heeft een aantal hypotheses over mogelijke andere oorzaken van de hoger dan verwachte sterfte in oktober en november 2021. “Mogelijk zijn risicogroepen overleden aan andere virussen of ligt de oorzaak bij de uitgestelde zorg vanwege corona. Met de gegevens die we tot nu toe hebben, weten we dat nog niet.”

Het CBS doet de komende weken nader onderzoek met aanvullende gegevens. Die gegevens moeten over een paar weken compleet zijn. Normaal gesproken weet het statistiekbureau pas na vier maanden meer over de doodsoorzaken en oorzaken van over- of ondersterfte. In dit onderzoek zijn minder gegevens gebruikt om toch alvast een schatting te kunnen maken.

Reageer of discussieer mee

Vond u Recentste oversterfte heeft naast corona qr code andere oorzaken, CBS doet onderzoek nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Recentste oversterfte heeft naast corona qr code andere oorzaken, CBS doet onderzoek” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…