Recordjaar voor producenten Franse champagne: ‘Buitengewoon goed jaar, zelfs met corona’

Recordjaar voor producenten Franse champagne: ‘Buitengewoon goed jaar, zelfs met corona’

Het afgelopen jaar was een recordjaar voor de producenten van Franse champagne. De omzet bedroeg 5,7 miljard euro, wat het hoogste niveau ooit is. In totaal werden in 2021 320 miljoen flessen champagne verkocht; de grootste hoeveelheid in 10 jaar tijd.

Dat heeft de branchevereniging Comité Champagne bekendgemaakt. In december werd al voorspeld dat het een goed jaar zou worden, maar de officiële cijfers nu zijn nog hoger dan toen werd gedacht. ,,Het was een buitengewoon goed jaar, wat zelfs ons heeft verbaasd’’, zei Jean-Marie Barillère, voorzitter van de verenigde Champagne-huizen, bij de presentatie van de jaarresultaten.

,,We hebben gemerkt dat champagne, zelfs nu met corona, een geliefde drank blijft voor bijzondere momenten’’, zei Maxime Toubart, voorzitter van de vereniging van champagneboeren. Opvallend is dat de groei geheel te danken is aan de export naar het buitenland. In Frankrijk zelf werden vorig jaar 140 miljoen flessen verkocht: evenveel als in 2019, vóór corona. Maar er werden 180 miljoen flessen geëxporteerd; 15 procent meer dan in 2019.

Reageer of discussieer mee

Vond u Recordjaar voor producenten Franse champagne: ‘Buitengewoon goed jaar, zelfs met corona’ nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Recordjaar voor producenten Franse champagne: ‘Buitengewoon goed jaar, zelfs met corona’” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…