Registraties in centrale vaccinatiedatabase nog altijd niet op orde

Registraties in centrale vaccinatiedatabase nog altijd niet op orde

De registraties in het COVID-vaccinatie Informatie- en Monitoringsysteem (CIMS), dat gegevens bevat van mensen die zich hebben laten vaccineren, zijn nog altijd niet op orde, wat gevolgen kan hebben voor mensen die naar het buitenland willen reizen. Dat laat de Landelijke Huisartsen Vereniging weten.

Voor mensen die zijn gevaccineerd en met een coronapaspoort, waarin staat dat ze de vaccinatie hebben ontvangen, naar het buitenland willen reizen zijn er straks twee opties. Bij de eerste optie wordt gebruikgemaakt van de registratie in het CIMS. De CoronaCheck-app en de website CoronaCheck.nl gebruiken de data in de centrale database voor het genereren van een qr-code. De code kan via de app of een print worden getoond.

Gegevens in het CIMS worden minimaal twintig jaar opgeslagen. Voor mensen die zijn gevaccineerd, en bijvoorbeeld vanwege privacyredenen niet willen dat hun data wordt opgeslagen, werkt het ministerie van Volksgezondheid aan een alternatief. “Daar moeten we nog iets op verzinnen maar dat kan wel lang gaan duren”, liet demissionair minister De Jonge onlangs tegenover Nieuwsuur weten.

“Omdat CIMS een bron is voor het digital green certificate dat VWS momenteel ontwikkelt, is het belangrijk dat iedere gevaccineerde die dat wil in CIMS te vinden is”, zo stelt de Landelijke Huisartsen Vereniging. Met het ‘digital green certificate’ wordt het Europees coronapaspoort bedoeld. Honderdduizenden Nederlanders die toestemming hebben gegeven om hun gegevens twintig jaar vast te leggen in het CIMS wachten nog altijd op de registratie, meldt Trouw vandaag.

Het RIVM laat aan de krant weten dat naar schatting 82,4 procent van de gezette prikken in de centrale database is verwerkt. Met tien miljoen gezette vaccinaties houdt dat in dat er ruim 1,7 miljoen vaccinaties in de database ontbreken. In april ontbrak nog dertig procent van de registraties. Die mensen kunnen straks niet via de CoronaCheck-app of de papieren versie aantonen dat ze zijn gevaccineerd. Het RIVM zegt dat eraan een oplossing wordt gewerkt. Zo’n vijf à tien procent van de totale 10 miljoen inentingen wordt niet verwerkt omdat mensen geen toestemming voor de registratie gaven.

Reageer of discussieer mee

Vond u Registraties in centrale vaccinatiedatabase nog altijd niet op orde nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Registraties in centrale vaccinatiedatabase nog altijd niet op orde” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…