Reis- en toegangsbeperkingen

Reis- en toegangsbeperkingen

Als passagier ben je zelf verantwoordelijk om te voldoen aan de gezondheids- en inreisvoorwaarden van de landen waar je naartoe reist (inclusief de transitlanden) en om over alle vereiste reisdocumenten te beschikken. De inreisvoorwaarden kunnen op korte termijn veranderen; het is daarom essentieel dat je je informeert over de meest recente regelgeving op de respectievelijke overheidswebsite(s).

Indien je niet meer kunt reizen als gevolg van gewijzigde inreisvoorwaarden, bieden wij je de mogelijkheid om jouw vlucht eenmalig gratis te wijzigen. Meer details over onze omboekingsmogelijkheden vindt je hier.

Reisvoorschriften voor België

Passagiers die van en naar België reizen moeten rekening houden met de volgende maatregelen.

Verplichte PCR-test en quarantaine

Voor alle passagiers met België als eindbestemming, ongeacht hun leeftijd of nationaliteit, gelden de volgende maatregelen:

  • Het verplicht afleggen van een PCR-test binnen 24 uur na aankomst wanneer ze uit een rode zone komen en er langer dan 48 zijn verbleven. Deze test kan worden afgenomen in het Covid-19 Testcentrum op Brussels Airport – of in een ander testcentrum – en is gratis op vertoon van de code die verkregen wordt na het invullen van het Passagier Lokalisatie Formulier.
  • De test wordt gevolgd door een 7-daagse quarantaine en een tweede verplichte PCR-test na 7 dagen, die een negatief resultaat zou moeten hebben alvorens de quarantaine te beëindigen.
  • Passagiers die vanuit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika of Zuid-Amerika komen, moeten verplicht 10 in quarantaine met een PCR-test op dag 1 en dag 7.

Voor professionele reizen kan een uitzondering gemaakt worden op de quarantaineregels. Alle details vind je terug op https://bta.belgium.be/nl.

Passagiers (vanaf 6 jaar) die niet in België gedomicilieerd zijn, moeten voor hun vlucht een bijkomende negatieve COVID-19-PCR-test kunnen voorleggen wanneer ze uit een rode zone komen en er langer dan 48 uur zijn verbleven. De negatieve test moet minder dan 72 uur oud zijn voor vertrek naar België. Meer informatie is beschikbaar via https://diplomatie.belgium.be.

Passagier Lokalisatie Formulier

Alle passagiers moeten, ongeacht hun herkomst of nationaliteit, een elektronisch Passagier Lokalisatie Formulier (e-PLF) invullen alvorens ze naar of via België reizen. Dit is mogelijk vanaf 48u voor de boarding van hun vlucht. Als bewijs ontvang je een QR-code en moet je deze bij check-in en/of boarding kunnen vertonen.

Let op: Een papieren PLF is enkel toegelaten voor personen die technisch niet in staat zijn het elektronische formulier in te vullen. Deze moet in tweevoud ingevuld worden: Één exemplaar moet bij de boarding overhandigd worden, een ander exemplaar moet bewaard worden en als bewijs dienen indien de autoriteiten dit vragen.

Passagiers die dit formulier niet indienen of misleidende en onvolledige informatie verstrekken, worden aan boord geweigerd.

Wie België als eindbestemming heeft, moet de QR-code (e-PLF) of papieren PLF gedurende 48 uur na aankomst bijhouden. Bij inbreuk wordt een boete opgelegd van 250 euro.

COVID-19 testcentra in België

Passagiers die terugkomen uit of vertrekken naar een land waarvoor een negatieve COVID-19 test vereist is, moeten vooraf een afspraak maken met hun huisarts of een van de officiële testcentra. Een lijst van erkende testcentra in België is hier beschikbaar.

COVID-19 testcentrum beschikbaar op Brussels Airport. Meer info »

Reageer of discussieer mee

Vond u Reis- en toegangsbeperkingen nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Reis- en toegangsbeperkingen” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…