Reizen carnavalsvakantie onzeker door beperkingen QR-code

Reizen carnavalsvakantie onzeker door beperkingen QR-code

Mensen die voor 1 juni 2021 hun laatste vaccin hebben gehad, kunnen tijdens de carnavalsvakantie niet meer vrij door Europa reizen. De Europese QR-code is in dat geval niet langer geldig.

Eigen maatregelen

De discussie over de Europese QR-code barstte los, nadat individuele lidstaten zelfstandig eigen maatregelen invoerden om de verspreiding van de omikron-variant tegen te gaan. Zo eisten landen naast de QR-code bijvoorbeeld een boosterprik, een negatieve PCR-test of een verplichte quarantaine. Dat was tegen het zere been van Brussel, dat juist een systeem van QR-codes had ingevoerd om die eisen binnen heel Europa gelijk te trekken.

Geldigheidstermijn

De lidstaten spraken af om het Europese systeem van QR-codes opnieuw te respecteren, maar wel een maximale geldigheidstermijn in te voeren voor de vaccinatieprik. Daarvoor werd een periode van 9 maanden gekozen, omdat vaccins na verloop van tijd niet meer goed beschermen. “De regeringsleiders stoten zich voor de vierde keer aan deze zelfde steen”, zo zegt CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaers. “Maak nu een duidelijk beleid dat voor iedereen geldt. Iedere keer opnieuw wordt dat toegezegd, maar zo gauw het links of rechts opschuift, houdt niemand zich daar meer aan. Dan zitten we weer in de chaos. Ik vind het oprecht schandalig. We hebben een miljard van die reiscertificaten gedownload ondertussen. Dat bewijst wel dat Europa kan leveren als het gevraagd wordt.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Reizen carnavalsvakantie onzeker door beperkingen QR-code nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Reizen carnavalsvakantie onzeker door beperkingen QR-code” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…