RMU start petitie tegen QR-code op de werkvloer

RMU start petitie tegen QR-code op de werkvloer

Vakorganisatie Reformatorisch Maatschappelijke Unie (RMU) heeft na de persconferentie van het kabinet op dinsdagavond een petitie gestart tegen het gebruik van een QR-code op de werkvloer.

De organisatie zegt zich zorgen te maken over de grotere rol van de QR-code in de nieuwe coronamaatregelen en noemt daarbij onder andere de privacy van werknemers. Volgens de RMU wordt die geschonden als werkgevers via de QR-code inzicht krijgen in een deel van de medische gegevens van hun werknemers. Jan Schreuders, manager juridische dienstverlening bij de RMU: „Waarom zo’n bres slaan in de rechten van werknemers terwijl er veel minder vergaande alternatieven voor handen zijn die misschien wel beter werken?”

Het verplicht tonen van een QR-code zorgt ook voor problemen voor ongevaccineerde werknemers, zegt de RMU. Wat de organisatie betreft moeten werknemers gelijke rechten hebben om naar hun werk te kunnen en zo in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien.

Daarnaast vreest de organisatie dat de verdeeldheid in de samenleving en de verharding van het maatschappelijke debat vergroot worden door het verplicht tonen van een QR-code. Die plicht zorgt er ook voor dat de persoonlijke keuzeruimte om wel of geen vaccin te nemen, kleiner wordt, zegt de RMU.

Basisregels

De vakorganisatie wil door middel van de petitie aan de politiek een signaal afgeven dat het invoeren van een QR-code wat hen betreft geen goede optie is. De organisatie wijst op het inachtnemen van de basisregels als een alternatieve route om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen.

Onlinepetitieplatform CitizenGO was al eerder een petitie gestart waarin Kamerleden worden opgeroepen zich duidelijk uit te spreken tegen QR-codes op het werk en „te voorkomen dat minister De Jonge onze vrijheden en grondrechten nog verder inperkt.” Deze petitie was woensdagmorgen 9.00 uur al 83.400 keer ondertekend.

Reageer of discussieer mee

Vond u RMU start petitie tegen QR-code op de werkvloer nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “RMU start petitie tegen QR-code op de werkvloer” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…