Rotterdamse straatnaambordjes krijgen QR-codes

Rotterdamse straatnaambordjes krijgen QR-codes

Rotterdam gaat als eerste stad in Nederland de herkomst van alle straatnamen uitleggen. Deze toelichting kan eenvoudig via een QR-code op straat opgevraagd worden.

De geschiedenis van Rotterdam is vastgelegd in de straatnamen. De huidige digitale straatnamendatabase waarop alle straatnamen van Rotterdam op een kaart staan, bevat beknopte informatie over wanneer deze straat die naam kreeg en wat de naam betekent. Deze toelichtingen worden uitgebreid en aangevuld.

Straatnaam QR-code

De herkomst van een straatnaam wordt straks snel en eenvoudig toegankelijk via een QR-code op uw smartphone. Het uitlezen van QR-codes heeft in de coronaperiode een vlucht genomen en is daarmee voor heel veel mensen makkelijk te gebruiken. Via de camera van uw smartphone kunt u direct een QR-code scannen, hier is geen aparte software voor nodig.

Geschiedenis zichtbaar op straat dank aan QR-codes

De gemeenteraad heeft in de motie ‘Maak de geschiedenis zichtbaar’ het college verzocht om straatnamen die refereren naar het koloniale- en slavernijverleden van uitleg te voorzien. Het college wil dat inderdaad gaan doen, maar wil niet een onderscheid creëren tussen zogenaamde ‘foute’ en ‘goede’ straatnamen.

Een QR-code biedt de oplossing om alle straatnamen van uitleg te voorzien. Wethouder Karremans: ‘Alle straten in de stad hebben met reden hun naam gekregen. Het is goed om die straatnamen dan ook allemaal toe te lichten.’

6402 straatnamen in een QR-code database

De straatnamencommissie heeft het afgelopen jaar alle bestaande straatnamen in Rotterdam gecategoriseerd. Hierbij is gekeken of een straatnaam verwijst naar bijvoorbeeld een persoon, een locatie of een historische gebeurtenis.

Rotterdam telt op dit moment 6402 straatnamen. Naast de context die een straat in de huidige tijd soms nodig heeft is het ook gewoon leuk om te weten wat de achtergrond is van een straat. Het is de bedoeling op een innovatieve manier de geschiedenis van alle straatnamen te laten leven.

Reageer of discussieer mee

Vond u Rotterdamse straatnaambordjes krijgen QR-codes nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Rotterdamse straatnaambordjes krijgen QR-codes” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…