Ruim 86 duizend positieve testen per dag, achterstand verwerking loopt verder op door storing

Ruim 86 duizend positieve testen per dag, achterstand verwerking loopt verder op door storing

De GGD rapporteert ruim 86 duizend besmettingen per dag. Dagelijks gaan er ruim 140 duizend personen naar de teststraten, en ruim 60 procent van de testen blijkt positief. Vanwege het hoge aantal meldingen lukt het niet om alle positieve testresultaten tijdig te verwerken.

Zo’n 186 duizend positieve testresultaten van de afgelopen drie weken zijn nog niet verwerkt in de RIVM-systemen. Net als vorig weekend is door een technische storing de achterstand verder toegenomen. De technische problemen zorgen voor grote schommelingen in de dagcijfers. Vandaag meldt het RIVM 80.946 besmettingen, gisteren de helft minder, 40.133. Het aantal van gisteren is inmiddels gecorrigeerd naar 54 duizend.

Door de achterstand zijn regionale verschillen in de uitbraak op dit moment niet goed te bepalen. In de Zaanstreek en in Friesland is het aantal positieve testen veel lager dan het landelijk gemiddelde, maar dit kan ook komen doordat een relatief groot aantal meldingen daar nog niet verwerkt is.

De sterftecijfers zijn stabiel laag. Deze week meldde het RIVM 66 sterfgevallen, de week daarvoor 61. Dit is een veel lager aantal overledenen dan in eerdere uitbraken, half december werden wekelijks nog ruim 400 sterfgevallen gerapporteerd.

Reageer of discussieer mee

Vond u Ruim 86 duizend positieve testen per dag, achterstand verwerking loopt verder op door storing nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Ruim 86 duizend positieve testen per dag, achterstand verwerking loopt verder op door storing” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…