Samsung Galaxy tip: scan QR codes met de normale camera app

Samsung Galaxy tip: scan QR codes met de normale camera app

Wist je dat de meeste Samsung Galaxy telefoons standaard een QR code scanner in de camera app hebben? Daarmee vermijd je bijvoorbeeld een recent opgedoken, dubieuze barcode scanner app. De afgelopen dagen deed nieuws over een malafide Android app nogal wat stof opwaaien. Een applicatie die door meer dan 10 miljoen gebruik(st)ers was geïnstalleerd – en die zelfs deel uitmaakte van Google’s Play Pass – bleek bleek sinds december ongevraagd allerhande reclame telefoons binnen te sluizen.

Tussen die 10 miljoen installaties zaten ongetwijfeld ook flink wat op Samsung telefoons. Maar: in heel veel gevallen was dit helemaal niet nodig geweest. Als je namelijk een QR code scanner nodig hebt, dan zit deze tegenwoordig standaard in de camera van je Galaxy.

Een jaar of twee geleden begon Samsung de QR scanner opeens als extra feature aan de camera-app van haar telefoons toe te voegen. Sindsdien werden alle nieuwere toestellen met het snufje uitgebracht, én kregen veel oudere modellen deze ook. Zo vind je ‘m inmiddels op alle topmodellen vanaf de Galaxy S8 tot en met de Galaxy S21, en op A-serie toestellen sinds 2019, zoals de Galaxy A50, én op recente M-serie modellen.

Je gebruikt de scanner door simpelweg de normale camera app te starten, en de camera van je Galaxy op de code te richten. Standaard staat de functie als het goed is al ingeschakeld. Is dat bij jou toch niet zo, ga dan via het ‘tandwieltje’ naar de Camera-instellingen. Daar kun je bovenin het menu – onder het kopje Intelligende functies – de optie QR codes scannen inschakelen.

Artikel door: Galaxy Club
Foto door: Galaxy Club

Reageer of discussieer mee

Vond u Samsung Galaxy tip: scan QR codes met de normale camera app nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Samsung Galaxy tip: scan QR codes met de normale camera app” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…