Samsung Galaxy tip: scan QR codes met de normale camera app

Samsung Galaxy tip: scan QR codes met de normale camera app

Wist je dat de meeste Samsung Galaxy telefoons standaard een QR code scanner in de camera app hebben? Daarmee vermijd je bijvoorbeeld een recent opgedoken, dubieuze barcode scanner app. De afgelopen dagen deed nieuws over een malafide Android app nogal wat stof opwaaien. Een applicatie die door meer dan 10 miljoen gebruik(st)ers was geïnstalleerd – en die zelfs deel uitmaakte van Google’s Play Pass – bleek bleek sinds december ongevraagd allerhande reclame telefoons binnen te sluizen.

Tussen die 10 miljoen installaties zaten ongetwijfeld ook flink wat op Samsung telefoons. Maar: in heel veel gevallen was dit helemaal niet nodig geweest. Als je namelijk een QR code scanner nodig hebt, dan zit deze tegenwoordig standaard in de camera van je Galaxy.

Een jaar of twee geleden begon Samsung de QR scanner opeens als extra feature aan de camera-app van haar telefoons toe te voegen. Sindsdien werden alle nieuwere toestellen met het snufje uitgebracht, én kregen veel oudere modellen deze ook. Zo vind je ‘m inmiddels op alle topmodellen vanaf de Galaxy S8 tot en met de Galaxy S21, en op A-serie toestellen sinds 2019, zoals de Galaxy A50, én op recente M-serie modellen.

Je gebruikt de scanner door simpelweg de normale camera app te starten, en de camera van je Galaxy op de code te richten. Standaard staat de functie als het goed is al ingeschakeld. Is dat bij jou toch niet zo, ga dan via het ‘tandwieltje’ naar de Camera-instellingen. Daar kun je bovenin het menu – onder het kopje Intelligende functies – de optie QR codes scannen inschakelen.

Artikel door: Galaxy Club
Foto door: Galaxy Club

Wat vind je van QR code maken?

Jullie geven ons een 5 / 5. 1

Bedankt, misschien wil je deze pagina wel delen?

Bedankt, we houden van je ♥

Hey, vertel ons wat er mis is, dit is geheel anoniem!

Laten we samen deze website beter maken

Zo kunnen we van je leren en fouten die we maken oplossen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Fieldlab-proefvakantie Gran Canaria: all-inclusive mét vrijheid

Eerste toestellen bootcamproute Haaksbergen staan er, maar sporten kan nog even niet

SeaLions organiseert op Koningsdag een GPS wandeling

Zomerbar Kocoon gaat voor lokaal en gezellig

QR code maken

Het maken van een QR code of het genereren van een QR code is gratis. Er zijn diverse websites waarbij het maken van een QR code gratis wordt aangeboden. Echter na een x aantal keer dat de code gescand wordt moet je gaan betalen, dat is bij ons niet zo. Bij QR code maken, is het maken van een QR code gratis! Ook de aantal scans is en blijft compleet gratis! Daar blijft het niet bij, wij werken samen met 168X.nl waarbij je een verkorte link (een dynamische link voor een dynamische QR code) geheel gratis kunt aanmaken. Wil je die link aanpassen maak je eenvoudig gratis een account aan.

De foto aan de rechterkant is niet van ons: Photo by hitesh choudhary from Pexels.

QR code scannen?

Dit is geen abnormale vraag, want deze vraag wordt vaak gesteld door een wat ouder publiek. Op de meeste telefoons (recent van 2 tot max 3 jaar) hebben een scan functie op de camera app. Wanneer je de camera app opent en je richt de telefoon lens naar de QR code, dan krijg je een melding of je de informatie wilt bekijken.

Het is eenvoudig om te scannen, bij de wat recentere iPhones staat het icoon al klaar waarbij je niet eens hoeft in te loggen. Dus het scannen van een QR code is heel eenvoudig.

Ohh, de foto aan de linkerkant,.. niet van ons: Photo by Ylanite Koppens from Pexels.

Recent toegevoegde QR code voorbeelden

QR code in het onderwijs

QR code voor de Horeca

QR code maken met logo

QR code voor een app

QR code reclame

QR code voor wandelingen

Menu