Scan de QR-code en kom alles te weten over de eerlijke banaan

Scan de QR-code en kom alles te weten over de eerlijke banaan

Nu in de winkel, een banaan met een Bredaas verhaal. Scan de QR-code op de schil voordat je hem eet. Of lees dit artikel. Mooie marketingtruc van Organto of zit er meer achter? ,,Wij willen de grootste worden met een eerlijk verhaal.” Ze noemen het bij Organto Foods een banaan met een digitaal paspoort. Uniek in zijn soort. Niet die biologisch geteelde banaan uit de Dominicaanse Republiek, wel de informatie die de QR-code de koper verschaft. ,,Meestal word je doorgelinkt naar een website en dan moet je het zelf maar uitzoeken. Wij vertellen je alles, meteen.”

Hij is er nogal trots op, Rients van der Wal, ceo van een internationaal, beursgenoteerd bedrijf dat scoort met vers biologisch fruit, kruiden en groenten. Financieel gesetteld in Canada, maar de bron van Organto ligt in het Bredase Ginneken.

Blijven hangen

En dat lees je dus uit en te na op die banaan. Dat-ie biologisch is geteeld en dat de plukkers netjes worden betaald. Nog wel door de Nederlandse Jetta van der Berg die dertig jaar geleden voor een stage naar Midden-Amerika vertrok en daar al die jaren tussen de trosvruchten is blijven hangen. Inmiddels is Jetta (55) eigenaar van twee plantages van honderden hectaren. Die worden van stroom voorzien door zonnepanelen, ze beschikken over een eigen irrigatiesysteem, bovendien komt de winst onder meer ten goede aan nieuwe natuurgebieden.

En Jetta levert dus aan Organto. Dat op zijn beurt bossen aanplant ter CO2-compensatie van de energie om haar bananen vanuit de havens van Santa Domingo of Manzanillo naar Europa te vervoeren en in koelhuizen op te slaan.

Minder verpakking

Staat ook allemaal op die ene biologische banaan. En dat je de schil beter niet bij het stengeltje open pulkt, maar juist aan de andere kant, net zoals de apen doen. Allerlei weetjes. Een beetje vergelijkbaar met de Venz-verhaaltjes op de pakken hagelslag. Organto-directeur en mede-eigenaar Van der Wal keurt die vergelijking glimlachend goed. ,,Behalve dan dat wij veel minder verpakking nodig hebben voor dat complete verhaal. Een biologisch afbreekbaar stickertje, hoe duurzaam kan het zijn!”

Hij woont met zijn gezin – vier kinderen – op loopafstand van het Organto-kantoor. De 42-jarige Van der Wal zit al zijn halve leven in de vershandel. Deed zijn kennis en idealen vooral op als jongeling in het buitenland, waar hij voor kleine coöperaties werkte en hun groenten en fruit onderbracht bij grote retailers, zoals het Nederlandse AH.

,,Complexe handel, als je van een kleine producent naar grote jongens moet. Het is altijd mijn wens geweest om dat met een goed commercieel apparaat op een duurzame, veilige en verantwoorde wijze te doen zodat iedereen gezonde producten krijgt en verdient waar hij recht op heeft.” Met het eigen merk I AM Organic en de slogan ‘Eat the world better’ timmert Organto Foods aan de versmarkt. In Nederland zie je dat onder meer terug in de NS-shops en kiosken, terwijl ook een snelbezorger als Gorillas dit merk op de bestellijst heeft staan.

Eerlijk verhaal

Behalve bananen levert Organto fruit en groenten als avocado’s, gember, blauwe bessen, bonen, passievruchten, sugar snaps en de bekende bekertjes gezonde snacks. Hapklaar fruit en groenten om mee te nemen. Convenience food to go, zeggen ze in de branche waar ook de concurrentie niet stil zit.

,,Daarom moeten wij met onze producten uit de anonimiteit, ons eerlijke verhaal vertellen, zodat de consument bewust voor ons kiest. Omdat wij het anders doen, een prima product hebben waarover we transparant willen zijn. Waar komt het vandaan, hoe wordt het geteeld, wat is er zo bio aan, wie is die boer en wat is de sociale impact voor de omgeving waar die banaan vandaan komt?”

Reageer of discussieer mee

Vond u Scan de QR-code en kom alles te weten over de eerlijke banaan nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Scan de QR-code en kom alles te weten over de eerlijke banaan” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…